Domnul asculta rugaciunea celor ce se incred in El
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Daniel50 in 09/11/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   Frati si surori, va indemn sa va rugati cu credinta, Domnul asculta rugaciunea noastra iar la vremea hotarata de El ne va da izbanda Am fost in incercare si am strigat catre Domnul iar El cu bunatate mi-a auzit glasul m-a izbavit si m-a binecuvantat, zi de zi ne poarta de grija. Laudat fie Numele Lui! Minunata este calea Domnului! Binecuvantat sa fie Numele Domnului Isus Hristos!

     Cat de puternica este rugaciunea? Puterea rugaciunii nu ar trebui sa fie subestimata. Iacov 5:16-18 spune:

     Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Ilie era un om supus acelorași slăbiciuni ca și noi; și s-a rugat cu stăruință să nu ploaie, și n-a plouat deloc în țară trei ani și sase luni. Apoi s-a rugat din nou, și cerul a dat ploaie, și pământul și-a dat rodul.

   Cu siguranta, Dumnezeu asculta rugaciunile, raspunde la ele si lucreaza ca raspuns la rugaciuni. Isus a invatat:

   Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice muntelui acestuia: Mută-te de aici colo și s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputință (Matei 17:20).

   2 Corinteni 10:4-5 spune:

   Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământești, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime, care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu; și orice gand îl facem rob ascultării de Hristos.

   Biblia ne indeamna:

   Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri. Vegheați la aceasta, cu toată stăruința, și rugăciune pentru toți sfițtii (Efeseni 6:18).

   Puterea Rugaciunii, cum as putea-o declansa? Puterea rugaciunii nu este rezultatul unei persoane care se roaga. Mai degraba, puterea sta in Dumnezeul caruia acea persoana s-a rugat. 1 Ioan 5:14-15 spune:

   Îndrăzneala pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Și dacă știm că ne ascultă, orice I-am cere, știm că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.

   Nu depinde de persoana care se roaga, de pasiunea din spatele rugaciunii sau scopul rugaciunii. Dumnezeu raspunde la rugaciunile care sunt in concordanta cu voia Lui. Raspunsurile Lui nu sunt intotdeauna Da, insa, intotdeauna sunt pentru binele nostru. Cand dorintele noastre se aliniaza dupa voia Lui, vom intelege lucrul acesta imediat. Cand ne rugam cu pasiune si staruinta, potrivit voii lui Dumnezeu, Dumnezeu raspunde in mod extraordinar! Nu putem experimenta puterea rugaciunii folosind formule magice. Rugaciunile noastre care primesc raspuns nu se datoreaza elocventei rugaciunii. Nu trebuie sa folosim anumite cuvinte sau fraze pentru ca Dumnezeu sa ne raspunda. Isus i-a mustrat pe aceia care se rugau repetand aceleasi cuvinte:

   Când vă rugați, să nu bolborosțti aceleași vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulțime de vorbe, vor fi ascultați. Să nu vă asemănați cu ei; căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-I cereți voi (Matei 6:7-8).    

   Rugaciunea este comunicare cu Dumnezeu. Tot ce trebuie sa facem este sa-I cerem ajutorul lui Dumnezeu. Psalmul 107:28-30 ne aminteste:

   Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, și El i-a izbăvit din necazurile lor. A oprit furtuna, a adus liniștea, și valurile s-au potolit.

   Ei s-au bucurat ca valurile s-au linistit, si Domnul i-a dus in limanul dorit. Rugaciunea are putere!

   Puterea Rugaciunii

   Pentru ce anume ar trebui sa ma rog? Ajutorul lui Dumnezeu prin puterea rugaciunii este posibil pentru toate felurile de cereri si nevoi. Filipeni 4:6-7 ne spune:

   Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Șii pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gîndurile în Hristos Isus.

   Daca ai nevoie de un exemplu de rugaciune, citeste Evanghelia dupa Matei 6:9-13. Aceste versete sunt cunoscute ca si rugaciunea Tatal nostru. Tatal nostru nu este o rugaciune pe care trebuie sa o invatam pe de rost si sa I-o spunem lui Dumnezeu. Ea este doar un exemplu despre cum sa ne rugam si ce anume trebuie sa se regaseasca in rugaciune, inchinare, incredere in Dumnezeu, cereri, marturisirea pacatelor, protectie, etc. Roaga-te pentru aceste lucruri, insa vorbeste cu Dumnezeu cu cuvintele tale. Cuvantul lui Dumnezeu este plin de relatari care descriu puterea rugaciunii in diferite situatii. Puterea rugaciunii i-a biruit pe vrajmasi (Ps. 6:9-10), a biruit moartea (2 Imparati 4:3-36), a adus vindecare (Iacov 5:14-15) si i-a invins pe demoni (Marcu 9:29). Prin rugaciune Dumnezeu deschide ochi, schimba inimi, vindeca rani si da intelepciune (Iacov 1:5). Puterea rugaciunii niciodata nu ar trebui subestimata pentru ca duce la gloria si maretia Atotputernicului Dumnezeu al universului! Daniel 4:35 proclama:

   Toți locuitorii pământului sunt o nimica înaintea Lui; El face ce vrea cu oastea cerurilor și cu locuitorii pământului, și nimeni nu poate să stea împotriva mâniei Lui, nici să-I zică: Ce faci?

Mulțumiri de îndemnuri, fii binecuvântat frate.
Adăugat în 10/11/2019 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 3924
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni