Elementul lipsă
Autor: Ghiță Mănăilă  |  Album: Ia aminte și trăiește!  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de georgells25 in 24/12/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Salutare tuturor! Dragi prieteni, să presupunem că doriți să cumpărați o carte, iar cartea respectivă este în mai multe volume. Ajungeți în fața vânzătorului, comandați cartea respectivă iar vânzătorul vă informează că un anume volum al cărții lipsește. Ce faceți în această situație, o mai cumpărați?

Sau, ca gospodine sunteți interesate de un anumit serviciu care vă este atât de necesar la bucătărie. Constatați, însă, atunci când vreți să îl cumpărați că o anumită piesă din serviciul respectiv lipsește. Mai continuați cumpărăturile?

Sau, e o zi festivă, o zi deosebită, ati făcut toate pregătirile necesare, invitațiile sunt împărțite cu mult timp înainte, masa e deja gata, dar observați că rămân câteva scaune neocupate. . Câțiva prieteni lipsesc… Nu- i așa că simțiți un anumit disconfort sufletesc? Ati fi vrut, așa de mult, ca toți cei invitați să fie prezenți! Ca oameni, ne place ca lucrurile pe care le cumpăram să fie întregi, complete, să nu fie cu lipsă. Și este numai normal să fie așa! De ce si-ar permite careva să-și irosească banii pe ceva incomplet, pe ceva cu lipsă? De asemenea, nimănui nu-i place ca atunci când cineva își serbează bucuria să fie persoane lipsă. . Tuturor ne place ca numărul celor ce au fost invitați să fie complet, să fie deplin.

Și din punct de vedere fizic, la un moment dat, în viața fiecărui om datorită înaintării în vârstă apar elemente lipsă. Aș da ca exemplu, așa în treacăt, faptul că tuturor ni se întâmplă ca īntr-o anumită perioadă din viață ne e jenă să mai râdem sau punem mâna la gură atunci cand vorbim, aceasta pentru faptul ca nu vrem ca ceilalti din jurul nostru sa observe elementul sau elementele lipsă care au devenit deja evidente. . Ne simțim jenați de nouă înfățișare și de urgență alergăm la stomatolog pentru a suplini elementele lipsă.

Deci, oricând, un element lipsă produce disconfort, jenă și chiar supărare.

Se spune că un un tânär sculptor a lucrat cu multa perseverență și migală la statuia unui înger. Când artistul a terminat lucrarea, urma ca dintr-un moment intr-altul să vină maestrul său Michelangelo pentru a vedea lucrarea finalizată. Când Michelangelo a venit să vadă statuia îngerului, artistul s-a ascuns prin apropiere și a așteptat să audă comentariile maestrului său. Michelangelo a privit cu respirația întretăiată statuia din fața lui și, într-un târziu, a spus: „Îi lipsește numai un lucru”. Apoi a plecat. Cuvintele acestea au căzut ca un trăsnet asupra tânărului artist. Au urmat în șir zile de neliniște si nopți de nesomn. Văzând că se topește de la o zi la alta, un coleg de-al tânărului sculptor merse la Michelangelo si- l întrebă ce-i lipsește statuii. Maestrul Michelangelo îi răspunse: ” Îi lipsește doar viața. Cu ea ar fi desăvârșită. ”

Unii oameni sunt ca statuia aceasta. Sunt cetățeni respectabili, oameni morali, conform standardelor lumii sunt oameni buni, sunt manierați, sunt oameni activi la locul de muncă, dar datorită faptului că niciodată nu au trăit experiența nașterii din nou le lipsește viața spirituală.

Când un tânăr s-a prezentat înaintea lui Isus și l-a întrebat ce să facă ca să moștenească viață veșnică, Isus i-a răspuns: Marcu 10 19. Cunoști poruncile: „Să nu preacurvești; să nu ucizi; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să nu înșeli; să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta. ” 20. El I-a răspuns: „Învățătorule, toate aceste lucruri le-am păzit cu grijă din tinerețea mea. ” 21. Isus S-a uitat țintă la el, l-a iubit și i-a zis: „Îți lipsește un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ți crucea și urmează-Mă. ”

Când Isus a mers în vizită în casa prietenului său Lazăr, , sora acestuia, Maria, s-a asezat la picioarele lui Isus și asculta cuvintele Lui. Cealaltă soră, Marta, care Luca 10 40. era împărțită cu multă slujire, a venit repede la El și I-a zis: „Doamne, nu-Ți pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i, dar, să-mi ajute. ” 41. Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi și te frămânți tu, 42. dar un singur lucru trebuie. Maria și-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. ”

Iubite cititor, in lumina acestor gânduri, te invit în aceste momente să faci o examinare detaliată a vieții tale spirituale și să vezi dacă nu cumva îți lipsește un singur lucru sau poate mai multe… Dacă cumva găsești ca îți lipsește ceva, nu crezi ca ar fi timpul să completezi lipsa respectivă? Treci la acțiune cât mai repede și fii un om cu un caracter integru! Mult succes!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 764
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni