Împăcat sau în păcat?
Autor: Ghiță Mănăilă  |  Album: Ia aminte și trăiește!  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de georgells25 in 08/04/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Referințe

 

Dragi  prieteni,

 

Să nu credeți că titlul acestui articol e un simplu joc de cuvinte. Nu,dimpotrivă! Cuvintele din titlu  au o profundă încărcătură spirituală. În funcție de care cuvânt se potrivește cel mai bine vieții tale spirituale, va depinde destinul tău veșnic. Dacă ești ÎMPĂCAT cu Dumnezeu, rezultatul va fi o veșnicie împreună cu Creatorul; dacă ești încă îN PĂCAT și îți petreci viața în fărădelege rezultatul va fi separarea veșnică de Creatorul Universului.

 

Să facem o scurta incursiune în timp.

E o zi de Vineri a anului 31 d.Hr. Întreg Ierusalimul e-n freamăt. Se întamplă ceva nemaiîntalnit până atunci. E ceva unic și irepetabil în istoria Universului. Pe culmea dealului Golgota se văd de la depărtare trei cruci înălțate care spintecă văzduhul.Dacă te apropii de Locul Căpățânii vezi cum trupurile a trei bărbați, spânzurați între cer și pământ, zvâcnesc  sub  agonia durerii acumulate. De asemenea , privirea îți este atrasă de inscripția de pe crucea din mijloc care te înștiințează că acolo atarnă în agonia morții „ISUS NAZARINEANUL, REGELE IUDEILOR” . Ioan 19:19  De o parte si de alta a lui Isus sunt doi tâlhari condamnați pentru fărădelegile lor. La un moment dat, în zgomotul infernal din jurul crucii , poți distinge o discuție interesantă între cei doi tâlhari și Isus:

” Luca 23

39. Unul din tâlharii răstigniți Îl batjocorea și zicea: „Nu ești Tu Hristosul? Mântuiește-Te pe Tine însuți și mântuiește-ne și pe noi!”

40. Dar celălalt l-a înfruntat și i-a zis: „Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care ești sub aceeași osândă?

41. Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre; dar Omul acesta n-a făcut niciun rău.”

42. Și a zis lui Isus: „Doamne, adu-Ți aminte de mine, când vei veni în Împărăția Ta!”

43. Isus a răspuns: „Adevărat îți spun astăzi  ca vei fi cu Mine în rai.”

 

 

 

Observați:trei cruci, trei muribunzi.La mijloc e Isus Împăratul, Domnul vieții care bea cupa mâniei lui Dumnezeu în locul nostru. Și dintr-o dată unul din tâlhari  I se adreseaza „Mântuiește-te pe Tine însuți și mântuiește-ne și pe noi .”  Omul acesta își trăiește ultimele clipe din viață, și chiar și aceste clipe le folosește spre a-L batjocuri pe Isus. Celălalt, dimpotrivă îi ia apărarea lui Isus și îi spune tovarășului său:”Nu te temi tu de Dumnezeu?….Omul acesta n-a făcut nici un rau” și apoi îndreptându-se spre Isus Îi spune „Doamne, adu-Ți aminte de mine când vei veni în Împărăția Ta”.Și primește asigurarea din partea lui Isus ca-și va petrece veșnicia în rai. La scurt timp, cei doi tâlhari au încheiat capitolul vieții, însa primul a murit ÎN PĂCAT, iar celălalt a murit ÎMPĂCAT cu  Domnul său.

 

Dragi prieteni, soarta celor doi tâlhari e soarta întregii lumi.Fiecare om care a trăit vreodată pe pământ va fi pierdut sau salvat  .Și aceasta va fi rezultatul  alegerii omului de a trăi (sau muri)  ÎN PĂCAT sau ÎMPĂCAT.

 

Tu ce poți spune despre tine însuți?

Trăiești ÎN PĂCAT  sau ÎMPĂCAT cu Dumnezeul tău?

 

Și te rog, nu uita! De răspunsul la această întrebare depinde destinul tău veșnic!

Noi am făcut din mântuire de exceptie a tâlharului, o regulă. Mântuirea tâlharului e o exceptie de la regulă, căci regula este aceasta:

Tâlharul aude Evanghelia, îşi faci socotelile, vadă ce pierde şi ce câştigi, după care se hotărăşte să o primească. După ce o primeşte nu merge în cer ca tâlharul pocait, ci apucă pe căile Evangheliei în toate relaţile lui. Lucrul acesta nu e halta finală ci e halta în care urcă în ,,trenul,, care duce spre cer. ,,Trenul,, acesta duce spre cer, nu a ajuns în cer, aşa că tâlharul se mai pot întoarce înapoi la cele lumeşti şi atunci starea lui de pe urmă ajunge mai rea ca înainte.

Mulţii tîlhari pocaiţi au coborât din ,,trenul ,,care duce spre cer şi starea lor spirituală sa făcut mai rea ca inainte , şi cu toate acestea se cred împăcaţi cu Dumnezeu ca tâlharul pocait de pe cruce!!?? Ei au o încredere neclintită în nădejdea că ei ,, în veac vor fii scutiţi de nenorocire,, deşi viaţa lor se aseamănă tot mai mult cu viaţa tâlharului din ps. 10

Haideţi să vedeţi cum arăta viaţa acestui tâlhar: Ps.10: 6-10 El zice* în inima lui: „Nu mă clatin, în veci** sunt scutit de nenorocire!”Gura* îi este plină de blesteme, de înşelătorii şi de vicleşuguri şi sub limbă** are răutate şi fărădelege†. Stă la pândă lângă sate şi ucide pe cel nevinovat în locuri* dosnice; ochii lui pândesc** pe cel nenorocit.Stă* la pândă în ascunzătoarea lui, ca leul în vizuină; stă la pândă să prindă pe cel nenorocit. Îl prinde şi-l trage în laţul lui se îndoaie, se pleacă şi-i cad săracii în gheare! El zice în inima lui: „Dumnezeu uită! Îşi ascunde* Faţa şi în veac nu va vedea!”

Tâlharul acesta are o incredere neclintită în nădejdea că Dumnezeu uită păcatele lui, de aceeia nădejdea aceasta îi permite să facă ce face fără frică de Dumnezeu

Care e diferenţa între acest tâlhar şi un tâlhar din casa Domnului care are încrederea neclintită că el este împăcat cu Dumnezeu prin jertfa Domnului Hristos, iar nădejdea aceasta il face să desacralizeze(tâlhărească) tot ce e sfânt inclusiv jertfa Domnului Isus fără frică de Dumnezeu?

Biblia pune o intrebare acestor tâlhari, când îi compară cu tâlhari din Vechiul Testament:

Evrei 10:29 Cu cât mai aspră pedeapsă credeţi că va lua cel ce va călca în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pângări sângele legământului cu care a fost sfinţit şi va batjocori pe Duhul harului?

Această întrebare se adresează tîlharilor din biserică care au fost sfinţiţi de sângele legământului, nu tâlharilor din lume.

Săptpmâna aceasta sunt programat să vorbesc la radio despre evenimentele care sau petrecut în această săptămână şi mi-am pregătit un subiect, dar dacă am timp ( să mă pregătesc) am să schimb subiectul şi să încerc să dezvolt ceea ce am scris în acest comentariu.

Frate nu am scris acest comentariu ca să combat materialul d-voastră, ci l-am scris pentru că am prins ocazia să arat o problemă cu care se confruntă biserica Domnului din ultimul veac: că în multe privinţe ea se aseamănă cu templul Domnului din primul veac.

Adăugat în 09/04/2017 de pascaioan
Pasajul biblic adus în discutie cu aceasta ocazie este destul de clar. Pe dealul Golgotei, impreuna cu Isus mai sunt rastigniti doi talhari. Evanghelia spune destul de clar ca unul din cei doi talhari l-a recunoscut pe Isus ca Domn, si acesta primeste fagaduinta ca va fi cu Domnul in paradis. Celalalt si-a batut joc de Isus si a murit nemantuit. Tot la fel,am zis, orice om care traiesta pe acest pamant are posibilitatea sa il accepte pe Isus ca Mantuitor si Domn si asta presupune impacarea cu Dumnezeu ,sau va avea posibilitatea sa il respinga pe Isus si atunci va muri in pacatele sale. Cred ca este destul de simplu. Nu are rost sa complicam mesajul transmis de pasajul biblic din Luca 23.
Adăugat în 09/04/2017 de georgells25
Statistici
  • Vizualizări: 1235
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni