Goana după aur
Autor: Marius Zarnescu  |  Album: mariuszarnescu.com  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de marius_zarnescu87 in 17/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

​În anul 79 d.Hr. vulcanul Vezuviu a erupt iar oraşul Pompeii şi zonele din împrejurimi au fost îngropate sub straturi groase de cenuşă.

Este uimitor să vezi cum anumite aspecte sunt conservate atât de bine în timp.

Acum ceva ani arheologii anunţau o nouă descoperire. Au găsit trupul unei femei ce pare că vroia să fugă de erupția vulcanului dar care a fost prinsă în cenușa fierbinte. Mâinile femeii strâng bijuterii, care erau păstrate într-o stare excelentă. Avea bijuteriile, dar moartea le înghițise pe toate. Nu s-a putut scapa și nici nu le-a putut lua cu ea „dincolo“ deși le vroia cu disperare salvate. O imagine tulburătoare pentru că ne vorbește despre propria lăcomie a inimii.

Dar, nu-i asa, „noi n-am adus nimic în lume, și nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea“. Vorbele de peste veacuri ale apostolului Pavel.

Jim Elliot, un misionar care a fost martirizat pentru credința sa a înțeles această realitate atunci când a scris în jurnalul său:

„O persoană nu este ignorantă dacă renunță la ceea ce nu poate păstra pentru a câștiga ceea ce nu poate pierde”. Exact. Nu înseamnă că ești prost, ignorant, ori nebun. Ci dovedește că ți-ai făcut bine calculele.

….

Marius Zarnescu, Associate Pastor at Emmaus International Ministries

Contactează-mă pe FACEBOOK! (Click Aici)

Eu cred că LĂCOMIA în sine nu e rea, că ea are capacitatea să-l ajute pe om ca sa-şi depăsească limitele. Un om lacom după avere, se depăşeşte pe sine însuşi în agonisirea averi, la fel cum un lacom după împlinirea voii lui Dumnezeu se depăşeşte pe sine însuşi în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu. Diferenţa între cei doi lacomi nu este dată de intensitatea lăcomiei, că amândoi sunt plini de lăcomie, ci diferenţa este dacă de DIRECŢIA SPIRITUALĂ în care îi duce lăcomia. Pe lacomul de avere lăcomia lui î-l duce tot mai departe de Dumnezeu şi tot mai aproape de Mamona, iar pe lacomul după poruncile lui Dumnezeu lăcomia lui î-l duce tot mai aproape de Dumnezeu şi tot mai departe de Mamona....

În lume întâlnim o mie şi una de feluri de lacomi: lacomi de avere, de distracţie, de faimă, de, de,de : fiecare om este lacom în felul lui. Ceea ce te face să te depăşeşti pe tine însuţi aceea e lăcomia ta prin care te formezi sau te deformezi spiritual.

Teologi ( cărturari) iscusiţi care învaţă pe alţi dar care nu se ating nici cu degetul ce-l mic de poruncile lui Dumnezeu, sunt lacomi după cuvântul lui Dumnezeu, lăcomie însă care-i duce tot mai departe de Dumnezeu ( ca lăcomia de avere). Observaţi că nu orce lăcomie după Cuvânt , ne duce mai aproape de Dumnezeu ci numai lăcomia care ne face să ne depăşim pe noi inşine în împlinirea Cuvântului ( imbogăţirea faţă de Dumnezeu)
Adăugat în 18/08/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 675
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni