Cum si cat, am mers fara Epafra?
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Invatatura apostolilor  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 13/05/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Epafra, care  este dintre ai vostri, va trimite sanatate. El, rob al lui Hristos, totdeauna se lupta pentru voi in rugaciunile sale, pentru ca, desavarsiti si deplin incredintati, sa staruiti in voia lui Dumnezeu. Caci va marturisesc ca are o mare ravna pentru voi, pentru cei  din Laodiceea si pentru cei din Ierapole. Coloseni 4:12,13.

Nevoile bisericii primare au facut pe marii oameni ai lui Dumnezeu sa ia hotarari mari si grele, asa incat din ascuns, aceste nevoi sa fie acoperite, pentru ca inaintarea  duhovniceasca a bisericii sa fie placuta lui Dumnezeu dar si oamenilor. Scopul trairii pe pamant al bisericii este de a starui in voia lui Dumnezeu. Ca si parte din trupul lui Hristos, omul nascut din nou nu mai poate trai in  desartaciunea gandurilor si nici in  faptele firii pamantesti, si nici macar dupa voia lui personala, atunci cind aceasta voie personala incalca voia lui Dumnezeu. Dar aceasta staruinta in voia lui Dumnezeu nu se poate face oricum. Trebuie ca cel care vrea sa staruiasca in voia lui Dumnezeu mai intai sa aiba aceasta stare de desavarsire impletita cu  deplina incredintare. Lucru deloc usor. Desavarsit si deplin incredintat, fara  cusur, fara pata, fara viclenie, fara manie, fara ura, fara pacate, fara teama, fara regrete, fara sovaiala.

  Cresterea crestinului la statura de om desavarsit il da cooperarea efectiva a celor cinci cadre didactice pe care le are Biserica.( Si El a dat pe unii apostolii, pe alti prorocii, pe altii evanghelisti, pe alti pastori si invatatori, pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrari de slujire... Efeseni 4:11,12). Desavarsit nu inseamna un om fara slabiciuni, ci inseamna un lut care se lasa modelat in mana Marelui Olar. Desavarsirea in pocainta vine  atat de pe orizontala, cum am aratat mai sus, cat si de pe verticala, adica de la Dumnezeu. Petru merge pana acolo in epistola lui  sa spuna ca aceasta desavarsire de la Dumnezeu vine doar in urma  suferintei pentru putina vreme ( Dumnezeul oricarui har, care v-a chemat in Hristos Isus la slava Sa vesnica, dupa ce veti suferi  putina vreme, va va desavarsi... 1 Petru 5:10). Desavarsit nu inseamna om trecut prin bibloteca, ci om trecut prin furtuna. Desavarsit nu inseamna om imbracat in haine moi, ci om imbracat cu putere. Desavarsit nu inseamna  omul perfect, ci mai degraba omul cu lipsuri.

Starea de deplin incredintat omul nu o are la nastere, si nu o primeste nici in timpul botezului, ci si-o sadeste in inima prin auzirea Cuvantului Evangheliei. Despre acest fel de om, deplin incredintat vorbeste si psalmii ilustrandu-i-l adesea astfel( oricare le-ar fi puterea, eu in Tine nadajduiesc... Ps 59:9.; numai in Dumnezeu mi se increde sufletul, de la El imi vine ajutorul.... Ps 62;, Tu Doamne nu imi vei opri indurarile Tale.. Ps 40:11;  Chiar  razboi daca s-ar ridica impotriva mea tot plin de incredere as fi..Ps 27:3, nu ma tem de nici un rau ca Tu esti cu mine...Ps 23:4; ..cu Dumnezeul meu sar peste un zid..Ps 18:29; noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.... noi  ne ridicam si ramanem in picioare...Ps 20:7,8;.). Iar David striga: o daca nu as  fi incredintat.. Ps 27.  Incredintarea sta la baza nadejdii, intareste  omul dinlauntru, imbarbateaza inima, si este cununa credintei.

Epafra nu a avut fb, si nici tw, si nici  retele de socializare la indemana, dar a avut genunchi, a avut scop, a avut ravna, a avut o stare de veghere in trupul lui Hristos. Epafra se lupta in rugaciunile lui, ceea ce insemna ca era deja un razboi la mijloc. Intunericul nu poate fi alungat decat cu lumina, biruintele nu pot veni decat prin rugaciuni. S-a aprins Epafra si a ars de dor si de ravna pentru aceea parte din trupul lui Hristos care se gasea departe de el, dar care era asa de aproape de inima lui, pe buzele lui. Avea lipsuri biserica din Colose, din Laodiceea si din Ierapolis, dar din departari cuiva ii pasa. Epafra, om si rob al lui Hristos. Ati vazut cum arata un rob al lui Hristos? In umbra, pasator. Lupta lui Epafra acoperea nevoile la trei biserici. Cand Epafra s-a stins, cand nu a mai avut cine lupta ca si el, pe genunchi in rugaciune, voia lui Dumnezeu nu mai era implinita din prisma unor oameni deplin incredintati si desavarsiti, ci din prisma unor oameni caldicei.

Biserica din Laodicea e cartea de vizita a celor care nici deplin incredintati si nici desavarsiti, alearga dupa  voia lui Dumnezeu. Uitati-va cu atentie in Apocalipsa 3:14-22, si vedeti ca exact in  aceste doua lucruri a cazut biserica. Bogati erau, dar desavarsiti nu erau, de aceea Domnul le-a spus sa  isi cumpere aur  curatit prin foc de la El si haine albe pentru imbracat goliciunea pricinuita de starea de aparenta bogatie. Deplina incredintare si ea lipsea din biserica din Laodicea, de aceea Domnul le-a spus ca le  trebuie doftorie pentru ochi, pentru ca sa ajunga din nou sa vada. Un om fara incredintare de fapt este un om fara acei ochi ai credintei, fara o vedere a credintei. Si cum vede credinta? Vede lucrurile care nu sunt ca si cum ar fi. Credinta este o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad...Evrei 11.

Ravna lui Epafra a ramas ca si o temelie, atat de nezguduita incat chiar Dumnezeu porunceste in Apocalipsa aceseti biserici apostate sa fie plina de ravna si sa se pocaiasca. Lucrurile  urgente trebuie facute cu  ravna.

Rugaciunea lui Epafra avea sa fie cu bataie lunga, pentru ca odata staruind in voia lui Dumnezeu, desavarsit si deplin incredintat, orice om sa aiba parte de o biruinta pe care Dumnezeu a fagaduit ca o va rasplati deosebit: Celui ce va birui ii voi da sa  sada cu Mine  pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.. Apoc 3:21.

Cu ochii credintei indreptati spre aceste rasplatiri, pentru ei, de dragul lor se lupta si se ruga Epafra. Mai ridica Doamne, oameni ca Epafra! Ce poate face o biserica  fara un om ca si Epafra? Multe sau nimic. Poate sa fie mai bogata dar ticaloasa, fara lipsuri si totusi saraca, fara incercari si totusi nenorocita, imbracata si totusi goala, imbogatita dar fara aur. De nu avem oameni ca si Epafra, tot unul macar la trei biserici, riscam sa ajungem doar niste caldicei, pe punctul de a fi varsati din gura lui Isus Hristos.

 

12.05.2017.Irlanda.

Muresan Ciprian.

Da, este foarte adevărat...Și e categoric că de astfel de oameni (ca Epafra) este nevoie azi, mai mult ca oricând pt a restabili râvna și scopul creștin și pt a încuraja și înviora să nu zic trezi căldiceii Domnului...
Frumos, profund, înțelept și ziditor mesaj. Domnul să te binecuvânteze frate Ciprian.
Adăugat în 13/05/2017 de Ioanhapca
Adevărat aţi scris, frate, mulţumiri de învăţătura sănătoasă, bogată şi binevenită. Dumnezeu să vă binecuvinteze.
Adăugat în 13/05/2017 de floridinmaracineni
Laudat sa fie Domnul in veci. Domnul sa va binecuvanteze frate Ionica si sora Flori.
Adăugat în 13/05/2017 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 993
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni