Cum îi tratează Domnul pe potrivnicii noştri
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Invataturi si sfaturi din psalmii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 19/06/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei; imi ungi  capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de da peste el. Psalmul 23:5.

Te-ai intrebat vreodata cum ii trateaza Dumnezeu pe potrivnici tai atunci cind tu esti  sub ungerea Duhului Sfant, sau mai bine zis cand  capul tau este  uns cu untdelemn? Pavel scria Romanilor in 12:20 ca: " daca este foame vrajmasului tau, da-i sa manace; daca ii este sete, da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui."

Iar Isus in cuvantarea de pe munte a spus ucenicilor in Matei 5:44,45: "iubiti pe vrajmasi vostri, binecuvantati pe cei ce va bleastama,   faceti bine celor ce va  urasc si rugati-va pentru cei ce va  asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri: caci El face  sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti."

Dumnezeu este cunoscut in istorie ca Dumnezeu al dragostei. Pentru ca El a hotarat ca Sa indrepte atat ploaia cat si soarele si peste cei rai, in ciuda faptelor  lor rele. In Psalmul 23 Dumnezeu face o miscare greu de  inteles cu ochii firesti, deaceea Dumnezeu face aceea ungere speciala cu untdelemnul Lui, pentru ca  David sa poata sa inteleaga, ceea ce Dumnezeu face. Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei. Dar de ce masa? De ce nu ziduri? De ce nu toiagul? De ce nu nuiaua Domnului peste potrivnici mei? De ce potrivnici mei sa aiba parte  de masa mea? De ce? Pentru ca tu tocmai ai mancat bine in pasuni verzi. Pentru ca tu tocmai ai baut bine din apele de odihna. Pentru ca tu ai simtit inviorare in suflet, ai simtit dragostea lui Dumnezeu, si deaceea acuma este randul tau, ca la aceea masa pe care Dumnezeu o intinde in fata potrivnicilor tai, tu sa o umpli pentru ca  potrivnici tai sa manace de la masa ta. In felul acesta tu continui ceea ce Dumnezeu a inceput. Dragostea  poate totul, crede totul, nadajduieste totul. Din paharul tau se va bucura si potrivnicul tau, pentru ca  ceea ce da peste plinatatea paharului tau, si cade pe masa ta, va fi  pentru potrivnicul sau potrivnici tai, carbuni aprinsi pe cap. Intre tine si potrivnici tai este Domnul, dar trebuie sa fie si aceea masa a ta intinsa de Domnul. Atunci ai sa simti ungerea din plin, atunci  din tine o sa curga apa vie care o sa inunde inima potrivnicilor tai, mintea lor, cugetul lor, starea lor. Intr-o imprejurare pe vremea lui Elisei, imparatul lui Israel ajunge ca sa aibe in mana lui o ostire de potrivnici ai Israelului, armata siriana, pe care  deodata hotaraste sa o nimiceasca, si aproape ca ar fi reusit, daca nu intervenea Dumnezeu prin Elisei. Mai pe urma, acestor potrivnici li s-a intins  masa israelitilor, si li s-a dat ca sa manace si sa bea. De ce? Pentru ca acolo era un om cu ungerea lui Dumnezeu. (2 Imparati 6:22).

In timp ce pe capul potrivnicilor tai tu ingramadesti carbuni aprinsi, Dumnezeu pe capul tau, ingramadeste untdelemn, iti unge capul, in paharul tau, Dumnezeu toarna, din belsug, peste asteptarile tale, paharul tau va fi intotdeauna plin, tu vei fi intotdeauna plin, nadejdea iti va ramane intotdeauna vie, fericirea si indurarea  te vor insoti in toate zilele vietii tale.

Vor mai fi ploi si vor mai fi grane si vor mai fi recolte atata vreme cat va fi biserica pe pamant. Dupa rapirea biserici o sa vina mare foamete intre neamuri, pentru ca  odata cu ridicarea Biserici se va ridica si masa Biserici, aceasta masa binecuvantata din care manaca toate popoarele paine, aceasta masa binecuvantata intinsa de Domnul  pentru noi din care mananca intreaga omenire. Cercetati Apocalipsa si o sa intelegeti ce grea va fi foametea, o mana de grau va costa  o zi de munca(Apocalipsa6:6). Stiti de ce manaca potrivnici nostri inca bine? Pentru ca peste noi mai este turnat inca untdelemn, inca mai este Duhul Sfant intre popoare, inca Isus Isi mai paste oile pe acest pamant umplut de pacat si de faradelege. Mai este inca masa intinsa, mai este inca ungere, mai este inca umplere. Dati navala.

Ciprian Muresan.

19. iunie 2016. Irlanda.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1946
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni