Traind, dar nu ca in Babilon
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Biserica aleasa care este in Babilon  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 05/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Cum sa traim in Babilon, dar nu ca in Babilon?

Hotarati ca sa nu ne spurcam cu nimic din tot ce este ales in Babilon (Dan 1:8). Bucatele alese ale Babilonului spurca pe copiii Domnului. Neamurile se hranesc cu nadejdi inselatoare, cu minciuna, cu batjocuri, cu lacomie de bani si de averi. Bucatele alese nu sunt acele lucruri pe care astazi le mananci, ci acele  lucruri care te spurca, te intineaza, te manjesc. Vinul Babilonului da ameteala de cap, de aceea sunt tulburi toti in judecatile lor. Cel mai  amar vin in Babilon, este vinul curvei cele mari  pe care multi il sorb si traiesc departe de adevarul Evangheliei, departe de dragostea lui Dumnezeu. Sunt doua  feluri de vinuri in Babilon. Vinul maniei (Apocalipsa 14:8), vinul curviei (Apocalipsa 17:2)

Ca niste oameni incercati.(Dan1:12). Imparatul Babilonului a hotarat ca in programul de acomodare  al celor cu intelepciune in orice ramura a stiintei, sa fie inclus un stil de viata nou, si anume un stil de imbuibare cu mancare si bautura, bucate alese, vin din belsug. Sa fi fost asta asta o strategie de rasplatire a intelepciunii? Sa ajungi sa iti fie rasplatita intelepciunea cu bucate care te spurca? Toata intelepciunea ta sa fie rasplatita prin ceva care te intineaza? Daca ai ajuns sa fi pus in fata unei asa mari provocari, in fata unei asa mari intinaciuni, in fata atator lucruri care  te pot spurca, nu tu ca om esti intr-o mare incercare, ci tu, ca intelept, esti in incercare. Intelepciunea adevarata nu se lasa sa fie spurcata de lucrurile care spurca. Intelepciunea care vine de sus ocroteste frumusetea dumnezeirii de pe chipul tau. Oamenii intelepti sunt incercati, oamenii neintelepti sunt atrasi in cursa.

Cerand indurarea Domnului pentru tot ce este taina ascunsa in fata ochilor nostri (Dan 2:18). In Babilon apar  multe situatii de criza, si multe necunoscute, asa din senin, de nicaieri, de la cine nu te astepti. Deodata, te trezesti intr-o criza din care aparent nu mai ai cum sa iesi. In Babilon, copiii Domnului ies din orice criza, nu pentru ca au putere ei de la ei sa iasa, ci pentru ca sunt scosi de Dumnezeu din criza. Pentru noi, situatiIle de criza sunt  mijlocul prin care Dumnezeu da dovezi netagaduite ca El are un popor ales in lume.

Binecuvantand pe Dumnezeu.(Dan2:19) Acela care descopera taine este Dumnezeu. Acela care  da intelepciunea este Dumnezeu. Acel care raspunde la rugaciuni, care da rezolvare, care da paine, care da pace, care da mantuire, care da izbavire, este Domnul. Dumnezeu trebuie sa fie binecuvantat de noi  chiar daca traim in Babilon, chiar daca  suntem in situatii de criza.

Neslujind dumnezeilor Babilonului, si neinchinandu-ne chipurilor inaltate. (Dan3:12). Sa stii ca, desi crezi ca nu te vede nimeni, ca nu te intelege nimeni, multi iti percep  felul tau de slujire, si multi iti vad felul tau de inchinare. Nu este nevoie ca cineva sa vina la adunare ca sa te vada slujind sau inchinandu-te. E destul sa iti vada ce ai in dulap, sa vada ce ai prin curte, ce ai in pod, ce scoti de pe buze, ce ai in garaj, pe unde iti petreci  timpul. Inchinarea noastra este vazuta de lumea nevazuta. Slujirea noastra este  cunoscuta de toti oamenii. Oamenii poarta in cugetul lor pentru multa vreme  atat felul  nostru de slujire cat si felul nostru de inchinare. Dumnezeu vorbeste lumii prin inchinarea noastra si prin slujirea noastra. Slujirea si inchinarea noastra fac parte din temelia apucarii unei vieti nepieritoare. In lumea noastra poate o sa treci neobservat daca te inchini lui Dumnezeu in duh si in adevar, dar nu o sa treci neobservat daca nu te inchini  la ce se inchina toata lumea.  Nu trebuie sa ne fie nici frica, si nici rusine, nici pentru inchinarea noastra, si nici pentru slujirea noastra.

Cu incredere in Dumnezeu( Dan3:28). Acolo unde exista credinta trebuie sa existe si incredere. Poate ca nu ne lipseste credinta, poate ca o marturisim, dar oare cum stam cu increderea? Esti gata ca sa suferi din pricina increderii tale pe care o ai in Dumnezeu? Dumnezeu ne incearca increderea noastra tocmai in situatii de criza. Dumnezeu ingaduie cuptoarele aprinse si incinse ca sa ne vada increderea in El. Acolo unde este incredere in Dumnezeu sta scris izbavire. Increderea noastra in Dumnezeu trebuie dovedita chiar cu pretul vietii noastre. Si-au dat mai bine trupurile lor cei trei  tineri, decat sa isi dea inima lor, decat sa isi pangareasca inchinarea, decat sa isi spurce slujirea. Pentru tine ce este mai scump? Trupul sau slujirea? Trupul sau inchinarea? Dumnezeu sau trupul tau?

Marire Domnului pentru cuptorul cu piine proaspata!
Adăugat în 06/03/2016 de sanda_tulics
Binecuvântată lucrare pentru doritorul de părtăşie sfântă; fiţi binecuvântat frate Ciprian.
Adăugat în 25/03/2016 de floridinmaracineni
Amin
Adăugat în 27/03/2016 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 1060
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni