Chemarea cerească a lui Dumnezeu
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 07/12/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

  „Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus". (Filipeni 3:14)

   Cel mai glorios moment al istoriei lumii a fost acela în care toată frumuseţea și toată desăvârșirea lui Dumnezeu s-au adunat și s-au oglindit în persoana Fiului Său, Isus Hristos. Noi suntem chemaţi să fim părtași la viaţa Sa. Când privim la Isus Hristos, ne dorim noi mai presus de orice să fim creștini adevăraţi? John Wanamaker, unul din cei mai mari magnaţi americani și totodată un bun creștin, a făcut într-o ocazie următoarea afirmaţie: „Lumea poate crede că e mare lucru să fii un om de afaceri, un avocat sau un medic de succes, însă, în opinia mea, chemarea de a fi creștin este lucrul cel mai mare din toate.”

   Lumea de azi are nevoie de oameni înzestraţi cu o mentalitate și o compasiune ca a lui Hristos, cu o cunoaștere a celor mai importante adevăruri. Noi trebuie să ne cizelăm permanent gândirea, să progresăm neîncetat în preocuparea și grija faţă de toţi oamenii și în relaţia noastră zilnică cu Domnul Hristos.

   Viaţa în ziua de astăzi este o goană nesfârșită. Banii le sucesc minţile oamenilor, puterea și plăcerile îi îmbată. Nu mai au răgaz să stea și să se gândească liniștiţi la existenţa lor. Își doresc mai multe senzaţii tari, mai multă putere, mai multe averi. Pe de altă parte, în lumea noastră întâlnim la tot pasul veșnica tragedie a păcatului, păcatul care L-a crucificat pe Fiul lui Dumnezeu, care a dispreţuit harul Său și care a călcat în picioare dragostea fără seamăn a lui Dumnezeu.

   Medicul face minuni cu corpul uman afectat de boli; la aceasta excelează el. Avocatul câștigă procese prin argumentele sale zdrobitoare și prin prezentarea inteligentă a probelor. Omul de afaceri acumulează averi; la aceasta excelează el.

   Dar creștinii nu sunt chemaţi să se remarce în primul rând prin flerul în afa- ceri sau prin performanţele sportive, ci prin dragostea lor faţă de oameni, prin ceea ce sunt înaintea lui Dumnezeu și prin ceea ce pot deveni prin Hristos. Suntem chemaţi să arătăm ce înseamnă să fii creștin prin cuvinte și fapte motivate de dragostea pentru Dumnezeu.

   Vom putea deveni mari oameni ai credinţei numai atunci când motivaţiile noastre vor fi curate, când ne vom supune voinţei lui Dumnezeu, când vom da dovadă de dragoste creștină, când ne vom lăsa stăpâniţi de puterea divină pentru a trăi asemenea lui Hristos. Vestea bună este că toate lucrurile acestea sunt cu putinţă prin Domnul nostru!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 778
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni