Familia cu impact
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 19/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

FAMILIA CU IMPACT
"Amândoi erau neprihăniți înaintea lui Dumnezeu..." Luca 1: 6

   Nici o familie nu şi-ar dori să fie lipsită de semnificație, de acea forță necesară ca să atingă societatea, de acel nume bun pe care-l are în prezent şi rămâne în amintirea multora. Da, cu toții am vrea să avem familii remarcabile. Cum ?
   Pentru unii, a realiza o situație materială de invidiat e ceva. Chiar nu e rău deloc atâta vreme cât Dumnezeu binecuvintează un cămin. Pentru alții, a avea o pregătire scolastică de înalt nivel e totul. Minunat... oameni educați, societate educată. Unii vor să se dedice filantropiei şi carității. Alții țintesc lumea sportului, sau a filmului, sau a artei. Tu la ce te-ai gândit? Pe ce te-ai axat ?
   Îndrăznesc să dau un model de familie cu impact. Un soț şi o soție ce-au trăit cu mii de ani înainte de noi. Erau înaintați în vârstă. Copilul lor s-a născut ca un miracol și avea să fie numit de Domnul Isus "cel mai mare om născut din femeie". Amândoi aveau credință în Dumnezeu. Amândoi erau neprihăniți și păzeau legile şi poruncile divine. Amândoi erau vrednici slujitori, iar Dumnezeu comunica cu ei în mod direct.
   Ce familie, ce model !
   Din casa lor şi din căminul lor pot fi subînțelese trăirile unei familii cu impact:

   -în familia cu impact, tata-i tată și mama-i mamă. Ei sunt acolo, unul lângă altul şi amândoi lângă copii. La bine și la rău, în bucurii şi în necazuri... până când moartea îi va despărți.
   -în familia cu impact, amândoi iubesc şi se iubesc. Dragostea lor nu este o dragoste mimată în public, ci e una profundă şi dovedită prin jertfă.
   -în familia cu impact, teama de Dumnezeu guvernează toate acțiunile ei. Aceasta dă naștere la o viață trăită frumos chiar şi față de oameni.
   -în familia cu impact, responsabilitățile vieții sunt luate în serios. Părinții muncesc... chiar din greu, copiii învață... cât se poate de bine, bunicii sunt respectați, iar casa este ținută cu grijă.
   -în familia cu impact e mult respect. Acolo se spune "te rog frumos" și "mulțumesc". Nu-i violență, ci tandrețe. Nu-i doar emoție, ci şi chibzuintă. Nu-i doar îngăduință, ci şi fermitate.
   Dragi prieteni, vă provoc să completați lista... cu mare grijă !
   Vă doresc din inimă tot ce trebuie ca să aveți familii cu impact.

   Un familist convins,
   Pastor Ioan Cocîrțeu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 971
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni