GENERATIA CARE INDICA SFARSITUL
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 18/11/2015
    12345678910 0/10 X

GENERAȚIA CARE INDICĂ SFÂRȘITUL

"Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele." 2 Timotei 3: 1

Uitându-ne în jurul nostru, n-am putea spune deloc că sunt vremuri ușoare vremurile pe care le trăim. Avem parte de o criză cumplită la toate nivelele: moral, financiar, familial, spiritual.
Mai mult decât atât, Sfânta Scriptură ne dă lămuriri suplimentare pentru aceste vremuri. Zilele din urmă, au început odată cu lucrarea de pe pământ a Domnului Isus și cunosc apogeul în timpul nostru. În aceste zile, spune Pavel, vremurile grele vor veni. Din ce punct de vedere vor fi grele ? Termenul "grele" are semnificația de periculoase sau dureroase.
În generația sfârșitului va fi multa iubire de sine. Atunci când dragostea de sine este înălțată, dragostea pentru Dumnezeu și pentru lucrările lui Dumnezeu este umbrită. Va fi o aplecare exagerată față de orice formă de materialism. Pavel nu vorbește despre o normalitate a vieții dată de folosul banilor pentru hrană și îmbrăcăminte. El subliniază așteptarea multora: ca Dumnezeu sa ne asigure nu doar cele necesare, ci o viață din belşug. Contrar acesteia "evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig."
Va fi dorință de înălțare. Oamenii vor fi trufaşi și lăudăroși. A fi lăudăros este o manifestare exterioară a dragostei de sine. Lăudăroșii sunt eroii propriilor lor povești.
Vom fi martori și la respingerea autorității. Filosofia de viață a acestei lumi induce falsa idee de a ieși de sub autoritate. Diversele forme de rebeliune manifestate în jurul nostru, confirmă din plin cuvintele scrise de apostolul Pavel cu mii de ani înainte de noi. Copiii care se vor răzvrăti împotriva părinților nu vor avea scrupule în răzvrătirea față de oricine altcineva. De aceea, iată legea divină: "Copii, ascultați în Domnul de părinții voștri, căci este drept."
Dragi prieteni, să nu fim dintre cei menționați de Pavel. Astfel de oameni pot fi asimilați de societate, dar cu siguranță sunt respinși de Dumnezeu. Te întreb: Pentru cine vrei "să dai bine" ? Pentru Dumnezeu sau pentru lume ?

O zi trăită frumos,
Pastor Ioan Cocîrțeu



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 955
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni