Cu toată națiunea în genunchi
Autor: Anca Bordea Szasz  |  Album: http://bordeanca.blogspot.nl/  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ancabordea in 06/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
   Înaintea Ta, Dumnezeule ne plecăm cu toții astăzi, pentru că Tu ești Acela care scrii prezentul și istoria. Am ajuns să ne credem stăpâni pe viața noastră, pe destinul nostru, și am crezut că avem acest drept. Ți-am întors fața și am ignorat poruncile Tale, pentru că ni s-au părut plicticoase și învechite și am crezut că ne știm scrie povestea vieții stând departe de Tine, astfel ne-am întâlnit cu infernul. De aceea, Doamne Isuse, stau și mă întreb dacă nu cumva chiar Tu ai fost în focul care a ars în clubul Colectiv ca să ne areți cum arde iadul pentru cei care Te ignoră pe Tine, singura soluție a Tatălui pentru noi? Să ne arăți cum arde inima Ta de durere, atunci când te uiți la mâinile noastre mânjite, și la inimile noastre împietrite? Poate ai văzut că nu ne înduplecă nici sărăcia, nici spectacolul acesta de la DNA în care vedem zi după zi că suntem furați, mințiți, sfidați... Le-ai descoperit înaintea noastră ca să atagi atenția asupra propriei inimi. Oare toate aceste lucruri urâte nu sălășluiesc și în inimile noastre și nu ar ieși la suprafață dacă ne-am așeza chiar noi, (cei care astăzi ieșim pe stradă și vrem să dăm jos un întreg sistem profund corupt) pe acele fotolii înalte?   
 
   Doamne, uită-Te din cer și privește spre națiunea noastră română, de la președinte, la parlamentari și până la ultimul român. Uită-Te la degetele noastre întinse și murdare. Murdare de furtișaguri, de bârfă, condamnări, de indiferență, de ură, de răzbunare, de acreală. Vrem să curățim fruntea națiunii noastre dar nu și inimile noastre și nu și viețile noastre. Doamne, Te rugăm, iartă România.  Trezește țara mea o, Doamne, și schimbă-ne pe fiecare în parte. Și atunci vom știi cu toții că ne va fi bine și nouă și generațiilor care vor veni după noi, pentru că așa citim în Psalmi:
   "Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul!"

   Doamne, Te rugăm ajută-ne pe noi, să Îți fim cei credincioși. Noi, cei de rând să fim primii care să spunem NU corupției, noi să fim gata să ne luăm angajamentul că nu vom minți, că vom spune adevărul indiferent de preț, că ne vom plăti în mod cinstit taxele la stat, că vom munci cu toată puterea și vom face doar lucruri de calitate, indiferent că vom mătura pe jos într-o școală, vom face o instalație de apă, vom conduce un autobuz, sau vom emite legi, sau orice altceva ne e încredinițat ca responsabilitate. Și nu vom mai înșela pe nimeni, că ne vom curăți viețile pe dinafară și pe dinlăuntru. Că ne vom opri să dăm cu pietre în cei care sunt așezați în poziții de autoritate, că ne vom opri din bârfă, ne vom ruga pentru ei și vom ierta.    Doamne, în ziua când România asta rănită și ruginită va ierta, cred că va începe să simtă vindecarea încet, încet. Ajută-ne Doamne ca nu doar să dăm jos un sistem politic, ci acel sistem rău din propriile inimi!
 
   Dumnezeule viu și real, cunoscându-Te, sunt sigură de un lucru că în tot acest iureș al evenimentelor din ultimele zile, Tu ai fost în acele mâini care s-au întins să scoată din foc. Te-ai aplecat lângă fiecare frunte înlăcrimată și lângă fiecare inimă sfâșiată.Cred că și acum cauți mâni prin care să faci bine lumii... brațe care să primească refugiați murdari și flămânzi și care să îi învețe ce înseamnă cu adevărat creștinismul, religia iubirii. Urechi care să asculte, inimi care să iubească și care să aducă vestea că există iertare, există mântuire, există un nou început, pentru că Tu ne dai o nouă șansă.
 
Amin
Amin!
Doamnul sa aiba mila!
Adăugat în 11/11/2015 de bneli07
Amin!! Asa să fie!! Să fiti binecuvăntată soră Anca!!
Adăugat în 11/11/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1121
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni