DAR CU EI CE VA FI?
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 01/10/2015
    12345678910 0/10 X

DAR CU EI CE VA FI ?

"Doamne, dar cu acesta ce va fi ?....ce-ți pasa ție ? Tu vino după Mine! " Ioan 21: 21, 22

Curiozitatea. O, cat de mare poate fi ! Atât de mare încât ești plin de întrebări. Treci repede de la tine la el sau la ea, de la tine la ei sau la ele. Și începi: "...dar ce mai face ?", "...ce mai ști despre ei ?", " ...ce-au mai făcut ? "
Nu știu exact ce-am vrea sa auzim la acest gen de întrebări, dar în pornirile firii noastre pământești, pe ici, pe colo, așteptăm si răspunsuri din zona lucrurilor interzise sau chiar vinovate, care să-i pună pe subiecții întrebărilor noastre într-o situație delicata. Am vrea sa știm ce nu știu toți. Am vrea sa știm ce nu s-a auzit încă. Poate am vrea sa știm chiar de la cea mai adevărată sursa, de la Domnul, ca mai apoi sa ne ducem la "ucenici" și sa le spunem ce ni s-a descoperit noua. Va dați seama cum am trâmbița noi, daca unele lucruri despre alții le-am ști chiar de la Domnul ???
În împrejurarea la care facem referire, Hristos Domnul nu vrea sa satisfacă o asemenea curiozitate. Oare de ce ? Sa fii văzut o motivație greșită a întrebării ? Scopul sa fii fost greșit ? Răspunsul sa nu-l fii putut păstra ? Multe răspunsuri pot fi date aici. Sigur este ca de multe ori Domnul refuza sa răspundă la întrebările noastre.
Lecția poate fi făcută simpla. Cauta sa știi despre alții ca sa te rogi și nu ca să-l satisfaci pe Diavolul. Cauta sa știi ca sa vezi biruințele lui Dumnezeu în viata celor din jurul tau, nu înfrângerile lor. Cauta sa știi ca sa ajuți, sa ridici, sa motivezi, sa sarbatoresti, sa te bucuri din toată inima. De-ai vrea sa știi chiar despre viitorul unora, roagă-l pe Dumnezeu să se îngrijească de ei. De vrei sa întrebi de cineva, întreabă cu sufletul nu cu firea.
Dincolo de răspunsul pe care Petru l-ar fi vrut, Domnul Isus ii spune: "Tu vino după Mine !"
Mai presus de întrebări este urmarea Domnului Isus, pentru noi și pentru alții.

Pastor Ioan Cocirteu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 747
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni