NORII OAMENII SI VREMEA SFARSITULUI
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 28/09/2015
    12345678910 0/10 X

NORII, OAMENII ȘI VREMEA SFÂRȘITULUI

"Când vedeți un nor ridicându-se la apus, îndată ziceti: "Vine ploaia". Și asa se întâmplă...fata pământului și a cerului știți s-o deosebiti: vremea aceasta cum de n-o deosebiti ?" Luca 12: 54, 56

E firesc sa te întrebi despre ce poate fi vorba aici. Trei noțiuni, care la prima vedere, nu se prea leagă intre ele. Totuși, ele au fost puse impreuna atât de înțelept de Domnul Isus.
Cel mai mare dascăl care a trăit vreodata pe pământ, avea sa scoată în evidenta capacitatea umana de a prevedea, puterea care este in noi de a estima ce se va întâmpla, în baza unor minime informatii. Spunea Hristos Domnul ca atunci cand sunt nori intunecati pe cer, spunem noi ca vine ploaia. Și de multe ori, chiar asa se întâmplă. Totul corect, dar insuficient. De ce insuficient ??? Pentru ca nu suntem consecvenți în observațiile noastre ! Dacă prevedem anumite fenomene meteorologice, trebuie sa observam la fel de ușor și faptul ca după toate evidentele care ne inconjoara, e foarte aproape venirea Domnului ! Războaiele, foametea din anumite părți ale pământului, creșterea cunoștinței, răspândirea Evangheliei cat și înmulțirea fărădelegii, prevestesc acest eveniment.
Tonul Domnului Isus este unul corectiv, datorita faptului ca nu manifestam același simt al observației și in ceea ce privește pregătirea pentru vremea sfârșitului. Da, poate ne pregătim pentru ploaie și nu ne pregătim pentru finalul istoriei. Știm sa discernem semnele lumii fizice și nu vrem sa observam evidentele revenirii iminente a Domului Isus.
Dragi prieteni, vine Hristos Domnul și lucrul acesta implica pregătire. Noi nu avem voie sa fim luați prin surprindere atâta vreme cât semnele sfârșitului de veac se derulează sub ochii noștri. Ele vorbesc, ele au glas și spun la unison: Pregătiți-va, se apropie sfârșitul istoriei, vine Domnul !
Meteorologia de ocazie sa ne îndrepte mințile și inimile noastre asupra unui eveniment mult mai mare decat o binecuvântată ploaie și anume: O BINECUVÂNTATĂ REVENIRE !
Progres în discernerea vremurilor.

Pastor Ioan Cocirteu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1009
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni