EDITORIAL - TATAL NOSTRU “…ci izbaveste- ne de cel rau…” Matei 6: 13
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Tatal Nostru  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 21/08/2015
    12345678910 0/10 X

EDITORIAL - TATAL NOSTRU “…ci izbaveste- ne de cel rau…”
Matei 6: 13

    Cu totii avem parte in lumea aceata si de ceea ce este rau. Oameni rai, planuri rele, vremuri rele, vorbe rele, etc. Dincolo de toate acestea, cel mai mare rau este Diavolul. El este cel rau ! Se investeste pe sine sa faca numai si numai rau. Are experienta de veacuri in arta raului, nimeni nu il intrece.
    Domnul Isus, in rugaciunea domneasca, ne invata sa cerem sa fim izbaviti de el. In mod desavarsit, El ne poate ajuta datorita faptului ca e mai tare decat Diavolul. A inceput campania de infrangere la crucea Golgotei si o va ispravi in ziua aceea mare si glorioasa cand cel rau va fi aruncat in adanc. In virtutea acestei calitati de mare biruitor, numai Domnul nostru poate sa ne vina in ajutor in lupta aceasta inegala si nedereapta. Ca sa fim izbaviti, trebuie sa stim cateva lucruri.
   

     In primul rand, izbavirea noastra trebuie ceruta.
Lucrul acesta implica faptul ca noi deja stim Cine poate sa ne ajute. Apeland la Domnul pentru izbavire, noi recunoastem potentialul pe care El il are in lupta cu cel rau. Ii cerem sa ne ajute, Ii cerem sa limiteze interventia Diavolului in viata noastra, Ii cerem sa fim scapati din cursele perfide in care putem fi prinsi. Important este sa nu uitam aceasta nevoie  mare pe care o avem de a striga dupa sprijin. Atunci cand o astfel de cerere este uitata, noi subestimam pericolul in  care ne gasim si in acelasi timp, ne tratam pe noi  insine cu o indiferenta periculoasa.
   

      In al doilea rand, izbavirea noastra trebuie evaluata.
Fratii mei, stiti din ce suntem scapati ? Stiti cine cauta sa puna stapanire pe noi ? Cu siguranta stiti ! E vorba de cel mai de temut dusman, e vorba de sufletele noastre, e vorba de viata eterna care poate fi in rai sau in iad. Aici nu este in discutie un lucru oarecare, o mica problema care sa nu ma intereseze prea mult, ci este inaintea fiecaruia acea mare izbavire pe care eu trebuie sa o cantaresc corect. Da, ma izbaveste Domnul si eu trebuie sa pricep din ce sunt izbavit.
   

      In al treilea rand, izbavirea trebuie marturisita.
Domnul Isus ii provoca pe cei carora le facea mult bine sa le spuna si altora ce le- a facut Domnul lor. Ca marturie, ca sarbatoare, ca pricina de incurajare pentru  altii, ca motiv de multumire pentru toata Biserica  lui Hristos. Avem ce spune. Ganditi- va numai la situatiile din care suntem izbaviti…cate sunt, cum sunt, unde sunt. Marturia de  felul acesta se constituie in predici foarte puternice.
   

            Sa traim in biruinta lui Hristos !

            Pastor Ioan Cocirteu
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 974
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni