MAI PUTEM SPERA LA BINE?
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 19/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

MAI PUTEM SPERA LA BINE ?

"...deci, fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi..."        2 Petru 3: 11

Ziua de maine se asteapta a fi mai buna decat ziua de azi. Intr-o perspectiva foarte redusa, lucrul acesta poate fi valabil. Daca este sa ma gandesc doar la mine sau la familia mea, probabil ca sunt zile de maine mai bune decat zilele de azi. In privinta aceasta, sa dea Domnul ca ziua de azi sa fie "ziua de maine" pentru voi toti !
Largind insa orizontul la toata lumea, la toti oamenii, la viitorul care ne sta inainte, putem sa ne asteptam la bine ? Merge purtatea, morala, intelegerea, multumirea, fericirea, normalitatea, biserica, statul, societatea in progres ? V-as da, cu permisiunea dumneavoastra, un test. E simplu si scurt. Acum 20 sau 30 de ani erau mai bune toate aceste lucruri sau mai rele ? Unul dintre marii oameni ai lui Dumnezeu, sfantul Petru, spunea ca toate aceste lucruri se vor strica. El a fost un observator fin, inspirat de Duhul Sfant, ca sa vada foarte departe in timp si sa spuna parca: "Nu va asteptati la bine, pentru ca nu va mai fi". 
Nu as vrea sa ma considerati un pesimist sau chiar un fatalist, dar imi marturisesc cu convingere crezul. Dragi prieteni, pe pamantul acesta nu mai poate fi bine ! Degradarea, legea entropiei functioneaza perfect. Ii simtiti ritmul alert ? Nu ati vazut ca e mai usor sa strici un lucru, decat sa-l faci ? E mai usor sa strici o casa, decat sa o cladesti. Pentru a o construi ai nevoie de luni bune sau chiar ani, in timp ce, pentru a o darama n-ai nevoie mai mult de cateva ore. Deci, mergerea in rau e foarte facila.
Intrebarea e " ce-i de facut ?" Putem opri starea lucrurilor ? Ce sa facem cu noi insine ?
-nu va astpetati la bine. Traiti cu mentalitatatea aceasta.
-sa nu ne panicam si sa facem o tragedie din asta. Viata trebuie sa mearga mai departe, insa cu observatii si convingeri.
-nu permiteti raului si degradarii sa va intre in casa. Nu poti impiedica pasarile sa zboare pe deasupra capului tau, dar le poti impiedica sa-si faca cuib in capul tau. Cine-i sfant, sa se sfinteasca si pe mai departe.
-vorbiti-le oamenilor despre faptul ca tot ce se intampla anunta sfarsitul. Vine Domnul !
-sa mijlocim pentru indurarea lui Dumnezeu fata de pamant. Oare ne mai poate rabda Domnul ?
Sa nu ne stricam !

Pastor Ioan Cocirteu

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 820
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni