ULTIMA RASPLATA
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 19/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

ULTIMA RASPLATA

"...oridecateori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut." Matei 25: 40

 

Este in fiecare om o asteptare a rasplatii pentru ceva anume. La unii este mai vizibila, la altii este mai ascunsa. Unii vor sa fie o rasplata foarte mare, pentru altii e de-ajuns si un "multumesc". Sunt dintre cei care cauta "o rasplata trambitata", altii nu pot accepta decat "o rasplata tacuta". Si aceasta e dupa profilul omului...
Ce este absolut sigur e faptul ca, pe pamantul acesta rasplata fie e prea mica, fie nu exista. Cel putin acesta este sentimentul celor mai multi. Ganditi- va de cate ori nu am gandit si poate chiar am spus..."asta-i multumescul pentru ce i-am facut..." Ce sa mai vorbim despre raul in urma binelui....
Dragi prieteni, vreau sa va dau o veste buna. Sa stiti ca nimic nu se pierde, nimic nu se uita, nimic nu este trecut cu vederea. Dumnezeu care vede si stie totul, contabilizeaza tot ce facem, iar ultima rasplata va fi de la El. Aici, in cel mai bun caz, sunt doar avansuri sau aconturi ale adevaratei rasplatiri. Finalul e sus la Dumnezeu. Cu gandul acesta in minte, spun asa:
-tot ce e bine facut, de a fost sau nu a fost rasplatit aici, va fi urmat de ultima rasplata.
-fa tot ce poti mai bine nu neaparat cu gandul la o recompensa omeneasca. De ce sa te multumesti cu atat de putin ? Asteapta ceva consistent !
-cauta sa imbunatatesti masura rasplatirii eterne in fiecare zi. Adica, ajuta, daruieste, fa bine, imbraca, hraneste. Si in cer este principiul: Dupa fapta si rasplata !
-fii discret in tot binele pe care-l faci. Te asigur ca te vede Dumnezeu. Nu te priva singur de rasplata pe care vrea sa ti-o dea El.
-de ai trait anumite dezamagiri la capitolul acesta, cauta sa uiti, sa ierti si sa mergi mai departe. Tu inca nu ai ajuns la rasplata finala. Omul face ce poate, Dumnezeu face ce trebuie !

Bucurati-va de avansurile rasplatirii, dar asteptati plata finala !

Pastor Ioan Cocirteu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 737
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni