O, DOAMNE, DA-NE PACE!
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 10/08/2015
    12345678910 0/10 X

O, DOAMNE, DA-NE PACE !

"Va las pacea, va dau pacea Mea..." Ioan 14: 27

Stiti ce se gaseste in locul unde lipseste pacea ? Conflict, neliniste, amenintare, tristete, razboi, deznadejde...si multe altele. Cu siguranta, toate acestea le-ati vazut, sunt des intalnite, atat de des, incat poate am fi tentati sa credem ca asa trebuie sa fie. Doar ne-am obisnuit cu raul, dar binele este altul !
Binele este ca fiecare om sa aiba o liniste interioara, a sufletului, ca mai apoi ea sa fie exteriorizata in cel mai frumos mod cu putinta. Sa fim calmi, sa nu ridicam vocea, sa zambim, sa gandim echilibrat, sa avem prudenta, tact si bunavointa.
Bineinteles, ca se poate vorbi despre mai multe niveluri ale pacii: mondial, zonal, national sau comunitar, familial, individual, etc. Nivelul care trebuie avut in vedere este cel individual. Pacea personala poate genera pace generala. Omul care el insusi traieste in pace, cauta pacea si cu altii. Pe de alta parte, in viata celui care este tulburare, tulburare va fi semanata si fata de altii. Stiti ca pentru orice cearta trebui cel putin doua persoane ? Numai cu una nu se poate !
Dragi prieteni, cum va gasiti ? Cu pace sau fara pace ? Nu incepeti ziua fara pace ! Va stricati totul.
-linisteste-ti sufletul citind Scriptura si roaga-te lui Dumnezeu sa-ti dea pace.
-cautati lucrurile care duc la pacea si zidirea voastra.
-nu intretineti stari conflictuale. Taci, departeaza-te, evita...oricum "in furtuna" nu poti face prea mult. Dupa ce trece, e altceva.
-exista o pace care nu e de factura temporara sau circumstantiala, e pacea lui Hristos care pazeste inima si gandurile. Mijlociti pentru ea.
-fie-va mila de oamenii fara pace. E o stare teribil de grea. Rugati-va pentru ei si ajutati-i sa iasa din starea aceasta.
-multumiti lui Dumnezeu pentru locurile si oamenii unde vedeti ca este pace.

Va las cu pace,
Pastor Ioan Cocirteu - BCB2

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1193
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni