Capcana 2 - Urmărirea plăcerii
Autor: Puiu Ion  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 18/06/2015
    12345678910 0/10 X

   „Să știi că în zilele din urmă. . . oamenii vor fi. . . iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu. . . ” (2 Timotei 3: 1; 2: 4)

 

   Cînd ajungem să abuzăm de orice lucru, aceasta își pierde abilitatea de a ne mai face fericiți. Oamenii deștepți se ridică regulat de la masa festivă a vieții, astfel că o percep mereu proaspătă și apetisantă. Hedomiștii, pe de altă parte, se reped la masă și storc și ultima picătură de plăcere din ea. Însă acest lucru este total nerecomandat, deoarece:

 a. din punct de vedere neurologic, centrii plăcerii din creier sunt suprasolicitați și neurotransmițătorii responsabili cu senzația de plăcere, serotonina și dopamina sunt ineficienți în transmiterea plăcerii;

  b. din punct de vedere psihologic, acest abuz creează așteptări nerealiste și plictiseală;

  c. din punct de vedere fiziologic, abuzul în orice domeniu ( îinclusiv al alimentației) creează toleranță, și alte probleme de sănătate.

   Pavel a scris: „Să știi că în zilele din urmă. . . oamenii vor fi. . . iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu. . . ”  Iar plăcerile cele mai nevinovate pot fi niște capcane seducătoare. De exemplu, să stai pe canapea în fața televizorului în fiecare seară și să mănânci prostii ți se pare un lucru nevinovat. Mai gîndește-te. În timp ce anual, în America, circa 60 000 de oameni, mor din cauza mîncatului în exces și a lipsei de mișcare. Acest preț este mult prea mare pentru un lucru care, pe termen lung, nu-ți asigură fericirea. Biblia spune: „. . . cereți și nu căpătați, pentru că cereți rău, cu gînd să risipiți în plăcerile voastre. ” (Iacov 4: 3) Plăcerea care durează ar trebui să fie răsplata, nu țelul!

   Pavel a spus: „Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, și-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile și poftele ei. ” (Galateni 5: 24) Faci zilnic acest lucru? Dumnezeu nu are nimic împotriva plăcerii, atîta vreme cât nu uiți că ea este desertul nu felul principal! Adevărata împlinire poate fi aflată doar în centru voii lui Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1422
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni