Capcana 1 - Banii nu aduc fericirea
Autor: Puiu Ion  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 14/06/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

   „Să nu fiți iubitori de bani...” (Evrei 13:5)

   Banii nu pot cumpăra fericirea! Indiferent cât de mult(e) ai, nu va fi niciodată suficient. În totdeauna teama îţi va şopti: "dacă nu obţii mai mult, nu vei fi în siguranţă". Dacă banii ar aduce fericirea, n-ar fi cei bogaţi mai fericiţi decât restul lumii? Cu toate acestea, studiile arată în mod constant şi consistent că "nivelul" fericirii celor bogaţi este puţin deasupra "mediei", însă în multe cazuri este mult sub această "medie": În ciuda a ceea ce ai fost condiţionat sa crezi, oamenii fericiţi nu aleargă după bani, ci îşi urmează pasiunile, pentru că acestea dau sens vieţii.

   Biblia spune: "Să nu fiţi iubitori de bani..." (Evrei 13:5) Fericirea bazată pe avere este o slăbiciune pe care şi-o permit oamenii care nu se simt în siguranţă. Le este teamă să-şi privească sufletele şi să-şi înfrunte temerile. Este o greşeală să crezi că bogăţia asigură o viaţă de libertate, statut social şi putere. Să luăm libertatea, de exemplu. Cei bogaţi ajung în această poziţie sacrificându-şi de obicei libertatea şi timpul liber. Statutul? Şi aceasta este o pantă alunecoasă, pentru că oricât de mult te-ai căţăra pe scara statutului, va fi mereu cineva deasupra ta. Cum rămâne cu puterea? Odată cu creşterea ei, pierzi controlul asupra vieţii, deoarece trebuie să mulţumeşti o mulţime de oameni şi să rezolvi o mulţime de obligaţii.

   Dacă urmăreşti însă ţelul pe care ţi l-a dat Dumnezeu, banii vor fi pe locul doi. Simbolurile adevăratului tău statut vor fi mântuirea, maturizarea spirituală, un cămin fericit, prieteni de nădejde şi bucuria incredibilă de a face lucrurile la care te-a chemat Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1449
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni