Rețeta fericirii
Autor: Ion Puiu  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 14/06/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

   Știu să trăiesc smerit, și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămînd, să fiu în belșug și să fiu în lipsă (Filipeni 4:12)

 

   În cartea sa, Ce știu oamenii fericiți, dr. Dan Baker scrie: „Bărbatul din fața mea părea că are totul: bani, libertate, prieteni și familie. Însă nu avea lucrul pe care-l dorea cel mai mult - fericirea. Viața lui de familie i-ar înspăimînta pe majoritatea dintre noi: copii alienați, o soție care-i ura obsesia pentru muncă, nici măcar un minut de relaxare. Care credeți că era preocuparea lui cea mai mare? Să nu piardă nimic din ce avea.” Vi se pare cunoscută această situație?

   Poate că citiți aceste rînduri gîndindu-vă: „Nu este cazul meu. Dacă aș fi în situația lui, știu că aș fi putut fi fericit.” Însă este cazul tău. Calea către fericire este plină de capcane, iar cea mai periculoasă dintre toate este următoarea: lucrurile despre care credem că ne vor hrăni sufletul ajung să ne hrănească temerile, împovărîndu-ne și făcînd ca fericirea să ne ocolească.

   Pavel a spus; „știu să trăiesc smerit, și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămînd, să fiu în belșug și să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întărește.” (Filipeni 4:12.13) A fi fericit nu înseamnă a fi pe culme din punct de vedere emoțional și a nu te simți niciodată deprimat. De asemenea,  fericirea nu dispare odată cu schimbarea  circumstanțelor. În alte cuvinte, Pavel a spus: „Eu sunt fericit, pentru că am o relație care merge pînă la sacrificiu cu Cel care îmi dă curajul, dragostea și împlinirea de care am nevoie în fiecare zi.”

   De asemenea a fi fericit mai înseamnă:

  a. a-ți asuma responsabilitatea pentru propriile acțiuni;

  b. conștientizarea faptului că viața este prețioasă și exploatarea la maxim a fiecărei clipe.

   În zilele care vor urma vom examina cîteva dintre capcanele fericirii. Fiecare dintre ele este seducătoare în felul ei și a capturat oameni de mii de ani. Deci, citește mai departe!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1257
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni