Duhul Sfînt descoperă oamenilor harul lui Dumnezeu
Autor: Ion Puiu  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 28/05/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

   „Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului,are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și vă va vesti lucrurile viitoare” (Ioan 16:13)

   Dspre Mîngîietorul se spune: ”Vă va călăiuzi în tot adevărul...” Prin Duhul Sfînt Hristos mai deplin descoperă credincioșilor în El, ceea, că oameniii sfinți sub inspirația Sa odată ce a scis despre adevărul care Hristos spunea despre Duhul: ”El mă va proslăvi” (Ioan 16:14). Așa cum Hristos glorifica pe Tatăl, dezvăluind iubirea Lui, așa și Duhul trebuia să-L glorifice pe Hristos, dezvăluind lumii bogățiile harului Său. În omenire ar trebui să se reflecte chipul lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu, slava lui Hristos constă în caracterul desăvîrșit al poporului Său...

   Duhul Sfînt acționează în noi, aducîndune imediat aminte adevăruri prețioase al planului de răscumpărare. Noi am fi uitat aceste adevăruri, și promisiunile bogate ale lui Dumnezeu am fi pierdut sensul lor; dacă nu ar fi Duhul, nimeni nu ar putea lua adevărurile lui Dumnezeu și să ne le descopere nouă... Duhul luminează întunericul nostru, ne lumineazaă pe noi, salvîndune de ignoranță și ne ajută în nevoile noastre multiple. Cu toate acestea, mintea noastră ar trebui să fie întotdeauna întoarsă la Dumnezeu. Dacă noi permitem  în inima noastră un spirit lumesc, dacă nu avem dorința de a ne ruga și de a comunica cu Sursa de putere și de înțelepciune, Duhul nu va fi cu noi. Necredincioșii nu primesc darul bogat în har, care să-i lumineze la mîntuire, care îi va faca răbdători, mai smeriți, și mai rapizi la ceea ce putem vedea și prețui, ajutorul ceresc, care este în stare să deosebească capcanele satanice, și să facă puternici pentru a ne împotrivi păcatului. 

   Religia lui Hristos înseamnă mai mult decît iertarea păcatelor; ea înseamnă, că păcatul este șters departe și pustietatea este umplută cu Duhul Sfînt. Ea înseamnă, că mintea omului este luminată de Deumnezeu, inima este eliberată de „eul” personal și umplută cu prezența lui Hristos. Atunci cînd pentru membrii bisericii se va desfășura această lucrare, biserica va deveni vie și înfăptuitoare.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1242
  • Favorită: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni