Atitudinea contează
Autor: Haidu Ionut  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de haidu in 19/03/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulțumită are un ospăț necurmat – Proverbe 15:15

 

            Era odată un om bătrân și foarte înțelept. În fiecare zi el și nepoata lui ședeau lângă benzinărie pe un balansoar, așteptând să-i primească pe turiștii care treceau prin micul lui oraș. Într-o zi, un om înalt, care era precis turist, începu să se uite în jur ca și cum cerceta zona și căuta un loc unde să locuiască. "Ce fel de oraș este acesta?" întrebă el. Bătrânul replică: "Păi din ce fel de oraș veniți?" Turistul spuse: "Dintr-un oraș în care toți se critică unii pe alții. Este un loc foarte rău de trăit" Bătrânul spuse: "Pai știți, exact așa este și orașul acesta".

            Mai târziu, o familie care trecu pe acolo, se opriră și ei pentru alimentare. Tatăl coborî și îl întrebă pe bătrân: "E un oraș bun de locuit?" "Dar orașul de unde veniți?" Tatăl spuse: "în orașul de unde vin eu, toți sunt foarte apropiați și mereu dispuși să dea o mână de ajutor. Nu doresc să plec de acolo". Bătrânul zâmbi și spuse: "Păi cam așa este și orășelul acesta". După ce familia plecă, nepoata privi în sus și întrebă: "Bunicule, cum se face ca la primul om care a venit i-ai spus că este un loc groaznic de locuit, iar când a venit familia aceea le-ai spus că este un loc minunat?" Bătrânul privi în ochii albaștri, întrebători ai nepoatei lui și spuse: "Indiferent unde mergi, îți iei atitudinea cu tine. Și atitudinea face locul îngrozitor sau minunat".

 

            Atitudinea oamenilor din jurul nostru nu o vom putea schimba niciodată. Schimbarea o face o atitudine diferită, pozitivă și altruistă. Nu există biserica, locul sau oamenii perfecți, există posibilitatea de-a fi eu altfel. Așteptăm schimbarea de la alții când, de fapt, responsabilitatea aceasta trebuie să o simțim fiecare. Dumnezeu nu ne va întreba cum a fost locul în care am trăit, ci ce am făcut în locul respectiv. El te-a pus cu un scop precis acolo unde ești. Ai părinții, copii, șefii și prietenii pe care trebuie, gestionarea relațiilor depinde de tine.   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1369
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
Opțiuni