Noi suntem consumatori de ganduri
Autor: Sebi Ciuciu  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de sebiciuciu in 20/11/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Fie ca realizezi sau nu, tu te hranesti in fiecare minut cu ceva care va avea efect asupra ta!

Ce lucruri crezi tu in fiecare zi?

La ce te gandesti/privest/citesti/asculti in timpul tau liber?

Daca acum ti-as arata ziua de azi la ce te-ai gandit intr-un film de 12 ore, ce concluzie ai trage?

 
„..tot ce este adevărat, tot ce este nobil, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este plăcut, tot ce este vrednic de admirat, orice faptă măreaţă, orice este vrednic de laudă, la acestea să vă gândiţi!“ Filipeni 4:8

Ganduri
De multe ori nu ne dam seama ce ganduri avem: credem ca avem gandul lui Cristos, dar avem gandul nostru, sau chiar a inamicului. Ajungem sa nu credem cu adevarat ce spune Dumnzeu despre noi, ci ce spunem noi sau Satan.
Credinta e alcatuita din ganduri pe care esti sigur ca sunt adevarate fara sa ai nevoie de o dovada. O incredere neclintita in ceva ce nu se vede.
 
Gandurile tale se vad in actiunile tale.
Spui ca crezi un lucru, dar te comporti ca si cand nu l-ai crede, sau poate ca si cand ai crede contrariul. Credinta aceea este doar o faseta, e moarta, fiindca nu are faptele care confirma credinta ta.
Din faptele tale se vede crezul tau. Credinta fara fapte e doar religie.
Exemplu: Crezi ca Dumnezeu te iarta, si afirmi lucrul asta, dar tie ti-e frica sa mergi inaintea Lui, sau chiar te simti vinovat dupa ce ti-ai cerut iertare. Daca crezi ca el chiar iarta, vei scapa de vinovatie. Altfel nu crezi 100%.
 
Noi consumam ganduri!
Orice gand este o hrana pentru corp si suflet, ea poate fi buna sau rea. 
Trebuie sa avem grija ce gandim, pentru ca ne va afecta actiunile. La fel cum o ciocolata consumata se extinde in tot corpul, un gand consumat nu intra si iese fara sa afecteze corpul, mintea, vointa, emotiile tale. 
Vei consuma ganduri rele, se va vedea in toata fiinta ta. Ce poti face insa este sa te disciplinezi si prin innoirea mintii sa ai in fiecare zi gandul lui Christos care da viata corpului, mintii, emotiilor si vointei tale.
 
Fie ca realizezi sau nu, tu te hranesti in fiecare minut cu ceva care va avea efect asupra ta!
+  Proverbele 20:17 "Pâinea minciunii este dulce omului, dar mai pe urmă gura îi este plină de pietriş. –"
+  Pr 18:8 „Cuvintele bârfitorului sunt ca nişte prăjituri; ele alunecă până în adâncul stomacului. „
+  Omul nu se hraneste doar cu paine ci cu orice cuvand care iese din gura lui D-zeu.

Gandurile care le ai TU despre tine, sunt gandurile care te afecteaza cel mai mult. De aceea e nevoie sa ne transformam mintea dupa cuvant(Innoirea mintii), pentru ca gandurile care le are ISUS despre noi sa ne afecteze cel mai mult.
Orice gand care il ai despre tine, pe care Isus nu il are, trebuie sa il abandonezi. Nu iti permiti sa il pastrezi.
 
1 Corinteni 2:16 "Noi însă avem gândul lui Hristos." Efeseni 4:22 "  să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi, care se strica după poftele înşelătoare, să vă înnoiţi în atitudinea minţii voastre
 
Nu ajunge sa scapi de gandurile rele, trebuie sa pui activ gandul lui Hristos in mintea ta acum. Te dezbraci de omul cel vechi cu faptele lui, si te imbraci in omul cel nou care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Lui.
Gandul lui Christos vine din partasie cu El, citesti in biblie cum gandeste despre tine, si asa gandesti si tu apoi despre tine. Preiei gandul lui Christos.
 
►Nu vei putea schimba actiunile tale gresite, daca intai nu schimbi gandurile tale gresite. Orice actiune se naste dintr-un gand. Din inima omului vorbeste omul. 
Perfect real! Gândurile ne influențează și starea de sănătate!
Adăugat în 14/12/2014 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2683
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni