Conştiinţa
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Fărâme de lumină  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 19/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   Conştiinţa

   Conştiinţa este străjerul ce ţine mintea trează să nu păcătuiască!

   Dacă o persoană ignoră această virtute-străjer, se va comporta ca un aparat electronic căruia i s-a defectat computerul nemaiputând să se oprească la semnalul alarmei în faţa pericolelor.

   Conştiinţa este judecătorul care te aduce în faţa Cuvântului lui Dumnezeu făcându-te conştient de păcatul săvârşit.

   Este filtrul memoriei care-ţi semnalează diferenţa dintre bine şi rău.

   Este oglinda personală, foarte intimă care îţi arată greşelile pe care nu le poţi sterge până nu le mărturiseşti în faţa lui Dumnezeu şi te laşi de ele.

   Este un prieten sincer pe care, dacă îl iei în seamă, te ajută să nu aluneci pe o pantă greşită.

   Un om înţelept va da onoare acestei virtuţi, scăpându-şi viaţa în acest fel.

 

Sanda Tulics, 18.09.2014




Din păcate, şi eu am întâlnit credincioşi care nu doresc să abordeze acest subiect, aducând ca argument disciplinarea prin puterea Duhului, considerând conştiinţa parte din firea pământească ce trebuie total ignorată. Un text clar, convingător pentru care aduc multumiri. Fiţi binecuvântată.
Adăugat în 19/09/2014 de floridinmaracineni
DuhulSfânt este Cel care actionează asupra conștiintei determinând persoana cercetata să se simtă vinovat sau nevinovat, EL fiind modelatorul acestei trăsaturi de caracter venind în întâmpinarea ei, în a o ajuta să deosebească binele de rău în mintea persoanel cercetate.Dacă n-ar fi reacția conștiinței , n-ar mai fi regretul, {deci n-ar fi iertare,părere de rău }sau curajul de a susține Adevărul!
Este tribunalul care ne spune ''judecă-te singur să nu fi judecat !''
Un text deosebit de complex și binevenit .Fi binecuvântată Draga sora Flori!
Adăugat în 19/09/2014 de sanda_tulics
Conştinţa la fel ca voinţa,raţiunia, sentimentul, este înşelată de firea pamântească atunci când ne dam pe mâna felului nostru pământesc de a fi. Şi aceeaşi conştinţă este sfinţită de Duhul Sfând atunci când ne dam pe mâna felului nostru ceresc de a fi . Altfel cum se explică faptul că Iudei care erau conduşi de pizmă = de felul lor pământesc de a fi, au avut mustrări de constinţă să puam mâna pe un Sfânt mort în Sâmbăta Mare,dar nu avut nici o problemă de conştinţă să pună mâna pe un Sfânt Viu ca sa-L dea la moarte în Joia Mare? Observaţi că pe ei conştinţa nu i-a ajutat să nu păcătuiască în acest caz!!!???
Ve-ţi spune că poate că ei au ignorat glasul conştinţei. Dar de ce nu au ignorat glasul conştinţei după ce l-au arestat pe Domnul când conştinţa de fariseu din ei nu i-a lasat să intre în casa lui Pilat( a unui pagân)???!!!
Pavel când vorbeste despre cei care NU au o inimă curata ne spune ca până (reţineti ,,PÂNĂ,,)şi cugetul lor este necurat. Nu ne-am aştepta ca felul nostru de a fi pământesc să poată întina până şi conştinţa - acel strajer pus de Dumnezeu în noi ca să ne ţină mintea trează să nu păcătuim.
Adăugat în 01/09/2016 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 1607
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni