Omul intelept
Autor: Vaduva Miriam  |  Album: Stropi de viaţă  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MiriamRamona in 20/05/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

O persoana inteleapta este cea care stie sa distinga binele de rau si alege sa faca binele. Ea stie sa ia decizii intelepte. Se gandeste si la ceilalti inainte de a face ceva. Nu face vreun lucru care stie ca ar deranja sau ar vatama dreptul aproapelui sau.

   INTELEPTUL IUBESTE, NU URASTE! Omul intelept iubeste pe cei care merita sa fie iubiti si se arata bun chiar si cu cei care nu merita bunatatea lui. 

   Inteleptul accepta pe fiecare asa cum este el. Nu judeca. Nu condamna pe nimeni. El studiaza viata fiecaruia. El nu trebuie sa dea cu capul ca sa invete, ci invata din greselile altora.

   Inteleptul stie sa ia masuri de protectie cand e nevoie. Nu e naiv, dar nici incapatanat.

   Inteleptul iubeste stiinta. Ii place sa fie invatat de altii, pentru ca stie ca asa se perfectioneaza. Inteleptul doreste sa progreseze si de aceea invata toata viata. Inteleptul urmareste sa evolueze, sa-si imbogateasca cunostintele, sa-si dezvolte abilitatile, sa se faca mai intelept.

   Inteleptul atrage oamenii de partea lui, stie sa vorbeasca cu oamenii, sa-i asculte si sa le dea sfaturi bune. Inteleptul este iubit de cei care stiu sa pretuiasca intelepciunea, dar este urat de nebuni.

   Inteleptul isi respecta cuvantul dat, este saritor, sincer, loial, darnic si priceput. Stie la ce vise sa renunte si care sa le pastreze. Omul intelept stie sa pretuiasca prezentul, sa nu dea cu piciorul peste trecut si sa incredinteze in mainile lui Dumnezeu viitorul. 

   Pe intelept nu-l vei auzi niciodata vorbind fara rost sau folosind cuvinte urate. El stie sa taca atunci cand trebuie, dar stie si sa vorbeasca atunci cand are un cuvant de spus. INTELEPTUL NU SPUNE TOT CEEA CE GANDESTE, DAR GANDESTE TOT CEEA CE SPUNE.

    Inteleptul nu ridica vocea , el isi imbunatateste argumentele. Inteleptul nu poate ramane in anonimat! 

   Inteleptul stie sa rabde, sa astepte, pentru ca apoi sa se poata bucura din plin.

   Si cate nu am mai putea spune despre omul intelept?! Inteleptul este placut in ochii lui Dumnezeu si in ochii oamenilor.

    Haideti sa fim si noi oameni intelepti!

As vrea sa inchei cu un gand: "Dumnezeu m-a inzestrat cu puterea de a accepta lucrurile pe care nu pot sa le schimb, mi-a dat curajul sa schimb ceea ce se poate schimba si intelepciunea de a face diferenta. Arta de a fi intelept este arta de a intui ce trebuie trecut cu vederea." --William James

felicitări pentru acest mesaj! Este ca o bautura răcoritoare, pină de nectar dumnezeisec
Adăugat în 20/05/2014 de sanda_tulics
Va multumesc! Slava Lui!
Adăugat în 20/05/2014 de MiriamRamona
O lucrare pentru care se cuvine să mulţumim Domnului. Fii binecuvântată sora.
Adăugat în 20/05/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 4360
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni