Harul lucreaza impreuna cu Timpul
Autor: David Ardelean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de david_ardelean in 15/04/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

Timpul nu poate fi dat inapoi - Daca timpul ar putea fi dat inapoi, as pierde mai multe lucruri decat as putea castiga. Cine si-ar dori sa retraiasca aceleasi momente, sa treaca din nou prin aceleasi etape ale vietii, sa cunoasca "ce s-ar putea intampla" si sa schimbe viitorul - si sa ne gandim ; toti am face la fel. 

 Insa, acestea sunt lucrurile banale pentru care nu as vrea sa dau timpul inapoi. Cel mai important lucru, ar fi ca as pierde ce am castigat odata pentru totdeauna si anume Viata Vesnica. 

 Nu as putea sa-i conving pe toti ca trebuie sa nu mai pacatuiasca si ca trebuie sa fie sfinti, si ca astfel daca ar fi toti sfinti Isus nu ar mai trebui sa moara. Nu as putea si astfel Isus ar muri din nou pentru omenire. Si astfel timpul ar fi dat inapoi in zadar. 

 Prin faptul ca nu pot da timpul inapoi, descopar Harul. Dumnezeu stia ca unii oameni ar vrea candva sa se intoarca in trecut ca sa schimbe ceva, si stiind asta, a "inventat" o solutie numita Har. Daca am gresit ieri, prin Harul ce mi-a fost dat pot invata sa nu mai gresesc astazi, sau maine. 

 Si daca eu as da timpul inapoi si mi-as schimba greseala ori esecul de ieri, ceilalti nu ar putea avea ocazia sa descopere ceea ce eu tot "reincep", adica relatia cu Isus. As mai avea eu timp sa le spun celorlalti ca trebuie sa-L accepte pe Isus ca Domn si Mantuitor personal, pentru ca doar prin El si prin aceasta acceptare pot avea Viata Vesnica? As fi prea preocupat cu "a-mi repara greselile", as fi prea preocupat cu mine si nu ar mai fi timp pentru ceilalti.

 Prin Harul ce mi-a fost dat, inteleg si ca am timp pentru a le face celorlalti cunoscut pe Acel ce a murit si apoi a inviat. 

  Si daca dupa 2000 de ani inca vorbesc despre El si cred ca a invins moartea pentru ca oricine crede in EL sa aiba Viata Vesnica, inseamna ca si-a atins scopul si nu sunt decat un rezultat al planului pe care l-a avut Tatal. 

  Timpul nu poate fi dat inapoi. Si spre bucuria noastra, dupa 2000 de ani, Dumnezeu nu si-a schimbat promisiunile. Nu a dat nici El timpul inapoi parandu-i rau ca si-a dat singurul Lui fiu sa moara. Ci ca o indelunga rabdare fata de noi, si-a revarsat Harul in acest secol mai mult ca niciodata.  

  Ultimile mele cuvinte sunt cuvintele Lui " Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan 3:16"

Sa fim convinsi ca daca ar fi spre binele nostru, nu al tuturor, dar macar al unora, Dumnezeu ar da si timpul inapoi...., dar nu e cazul! In schimb, el a creat o modalitate de a da timpul inainte pentru ai Lui: darul proorociei si darul viziunilor, sunt si modalitatea prin care El ne permite sa privim in viitor. "Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi." 1 Corinteni 14:1. Sa nu credeti ca sunt vre-o fanatica in ce priveste darurile spirituale, dar atunci cand sunt autentice si sunt aduse la maturitate, sunt o dovada vie ca Dumnezeu exista in viata credinciosului si ca El face o difertenta clara intre cei ce sunt ai Lui, si ceilalti.
Adăugat în 22/04/2014 de Teodorax36
Statistici
  • Vizualizări: 1584
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni