Harul lucreaza impreuna cu Timpul
Autor: David Ardelean
Album: fara album
Categorie: Diverse

Timpul nu poate fi dat inapoi - Daca timpul ar putea fi dat inapoi, as pierde mai multe lucruri decat as putea castiga. Cine si-ar dori sa retraiasca aceleasi momente, sa treaca din nou prin aceleasi etape ale vietii, sa cunoasca "ce s-ar putea intampla" si sa schimbe viitorul - si sa ne gandim ; toti am face la fel. 

 Insa, acestea sunt lucrurile banale pentru care nu as vrea sa dau timpul inapoi. Cel mai important lucru, ar fi ca as pierde ce am castigat odata pentru totdeauna si anume Viata Vesnica. 

 Nu as putea sa-i conving pe toti ca trebuie sa nu mai pacatuiasca si ca trebuie sa fie sfinti, si ca astfel daca ar fi toti sfinti Isus nu ar mai trebui sa moara. Nu as putea si astfel Isus ar muri din nou pentru omenire. Si astfel timpul ar fi dat inapoi in zadar. 

 Prin faptul ca nu pot da timpul inapoi, descopar Harul. Dumnezeu stia ca unii oameni ar vrea candva sa se intoarca in trecut ca sa schimbe ceva, si stiind asta, a "inventat" o solutie numita Har. Daca am gresit ieri, prin Harul ce mi-a fost dat pot invata sa nu mai gresesc astazi, sau maine. 

 Si daca eu as da timpul inapoi si mi-as schimba greseala ori esecul de ieri, ceilalti nu ar putea avea ocazia sa descopere ceea ce eu tot "reincep", adica relatia cu Isus. As mai avea eu timp sa le spun celorlalti ca trebuie sa-L accepte pe Isus ca Domn si Mantuitor personal, pentru ca doar prin El si prin aceasta acceptare pot avea Viata Vesnica? As fi prea preocupat cu "a-mi repara greselile", as fi prea preocupat cu mine si nu ar mai fi timp pentru ceilalti.

 Prin Harul ce mi-a fost dat, inteleg si ca am timp pentru a le face celorlalti cunoscut pe Acel ce a murit si apoi a inviat. 

  Si daca dupa 2000 de ani inca vorbesc despre El si cred ca a invins moartea pentru ca oricine crede in EL sa aiba Viata Vesnica, inseamna ca si-a atins scopul si nu sunt decat un rezultat al planului pe care l-a avut Tatal. 

  Timpul nu poate fi dat inapoi. Si spre bucuria noastra, dupa 2000 de ani, Dumnezeu nu si-a schimbat promisiunile. Nu a dat nici El timpul inapoi parandu-i rau ca si-a dat singurul Lui fiu sa moara. Ci ca o indelunga rabdare fata de noi, si-a revarsat Harul in acest secol mai mult ca niciodata.  

  Ultimile mele cuvinte sunt cuvintele Lui " Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan 3:16"

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/123943/harul-lucreaza-impreuna-cu-timpul