Persecuția copiilor creștini, o realitate tulburătoare
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Isusteiubeste in 15/12/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

În general, persecuția creștinilor este asociată cu suferințele pe care trebuie să le îndure oamenii care au convingeri ferme. Trecute adeseori sub tăcere, suferințele copiilor pot fi mult mai intense și mai tulburătoare. Cazuri recente evidențiază faptul că persecuția nu își selectează victimele, copiii fiind nevoiți să suporte violențe greu de imaginat.

 

Un băiat de șapte ani a fost torturat și ucis în India pentru credința sa creștină,informează CBN News. Organizația Gospel for Asia a raportat că trupul copilului a fost scos dintr-un iaz, având semnele unei violențe brutale. Părinții l-au văzut ultima dată pe Amnol înainte de a pleca la Școala duminicală, desfășurată în cadrul bisericii locale.

 

Scena la care au trebuit să asiste cei care i-au adus corpul la mal a fost șocantă, conform Christian TodayGura copilului era legată strâns, avea tăieturi la gât, degetele de la picioare rupte și mâinile și fața tăiate și arse. Fragmente fierbinți de cărbune i-au fost plasate pe abdomen, provocând arsuri. În ciuda acestor suplicii la care a fost supus, se pare că moartea nu a survenit în urma torturii, rapoartele de autopsie indicând drept cauză finală a morții înecul.

 

Înmormântarea copilului a avut loc în prezența a aproximativ 200 de credincioși. „Plânsul părinților a fost cu adevărat prea sfâșietor pentru a-l putea auzi", a comentat un reporter prezent la fața locului. „A fost cu adevărat un incident dureros și intolerabil. Criminalii au torturat copilul într-un mod inuman. Este foarte clar că el a fost ucis într-o manieră brutală", a afirmat și un oficial ce a participat la înmormântare.

 

Familia lui Anmol a fost ținta persecuției încă din 2003, când tatăl său, Harish, a devenit creștin după ce a fost martorul unei vindecări miraculoase a fratelui său mai mare, informează și Charisma News.

 

K. P. Yohannan, fondator și director internațional al Gospel for Asia, a considerat moartea copilului „de neconceput" și tortura brutală exercitată asupra sa ca fiind „inumană".

 

„Tortura fără precedent și moartea acestui copil nevinovat întristează inimile noastre", a spus Yohannan. „Persecuția creștinilor este un eveniment săptămânal, dar această intensitate de brutalitate împotriva unui copil este de neconceput. În această tragedie oribilă, vom găsi putere și speranță în Iisus."

 

O altă organizație precum Barnabas Fund a susținut de multe ori că în contextul persecuției copiii suferă „cel mai acut" și sunt „ținte ușoare pentru violență sau nedreptate". Această expunere este evidentă mai ales în cazul în care creștinii sunt prinși într-un conflict, așa cum este situația din Siria, unde mulți copii creștini sunt subnutriți, bolnavi sau se confruntă cu pierderi iremediabile.

 

Persecuția poate, de asemenea, să fie întâlnită în școală, „unde copiii creștini pot experimenta acte de agresiune, discriminare în examene sau presiuni exercitate în vederea renunțării la credința lor", a spus unul dintre oficialii Barnabas Fund.

 

O asemenea situație este evidențiată pe site-ul fundației. Două fete tinere creștine au fost împușcate în mod tragic într-un schimb de focuri ce viza o biserică creștină din Egipt. Mariam Ashraf Messeiha (8 ani) și verișoara ei, Mariam Nabil Fahmy (12 ani), se aflau în preajma bisericii pentru a participa la ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare, și anume nunta unui membru al familiei. Însă persoane mascate și înarmate pe o motocicletă au tras în plin asupra invitaților, transformând nunta într-un coșmar.

 

Cele două fetițe Mariam nu sunt din păcate singurele care și-au pierdut viața în violențe generate de intoleranța religioasă. Astfel, Jessi Boulus, în vârstă de zece ani, a fost împușcat mortal în timp ce mergea acasă, întorcându-se de la clasa de studiu biblic. Tatăl său, devastat fiind, a declarat pentru BBC că „Jessi a fost totul pentru noi. Criminali nu știu că Jessi a fost viața mea - viitorul meu. Au ucis viitorul nostru..."

 

Sursa: semneletimpului.ro

Din nefericire, primii martiri pentru Cristos au fost tot copiii: pruncii omorati, din Betleem si imprejurimi, de Irod ce incerca sa-L omoare pe Imparat. Dar, desigur, este greu, foarte greu pentru crestini sa-si vada copiii omorati..E cel mai greu sacrificiu, cu adevarat o cruce grea. Doar Domnul personal, prin Duhul Sfant, ii poate consola!
Adăugat în 20/12/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1089
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni