Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Poate ca Domnul va lucra pentru noi
Autor: Ivan (Ionuț) Popovici  |  Album: Nevoia de trezire  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ivan90 in 27/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Ionatan, fiul împăratului Saul, urmărea o garnizoană filisteană. Nici un prooroc nu i-a vorbit. Nu avea nici un cuvânt de la Domnul care să-i confirme că va câştiga lupta. El i-a spus pur şi simplu purtătorului său de arme: “Vino, şi să pătrundem până la straja acestor netăiaţi împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi”. Asta nu-ţi dă dreptul să mergi şi să faci ce-ţi trece prin cap, după care să-L rogi pe Dumnezeu să te ajute. În mod limpede, Ionatan lupta de partea poporului lui Dumnezeu, deci ştia că Domnul este cu el. Dar fără instrucţiuni specifice şi detaliate, el s-a bazat pe un “poate”. A funcţionat? Da.    
      Când Ionatan şi purtătorul lui de arme au ucis douăzeci de filisteni, ei au aruncat puterea adversă într-o aşa mare confuzie, încât au început să se omoare unii pe alţii, iar Israelul a ieşit învingător. Solomon a spus: “Cine se uită după vânt, nu va semăna, şi cine se uită după nori, nu va secera” (Eclesiastul 11:4). Cu alte cuvinte, dacă aştepţi condiţii perfecte, nici nu vei încerca, nici nu vei realiza nimic. Da, ar fi minunat dacă Dumnezeu ne-ar da întotdeauna instrucţiuni specifice. Dar deseori El ne călăuzeşte printr-o idee sau printr-un gând care începe să crească în noi şi pe măsură ce se întăreşte şi persistă, începem să ne gândim: “Poate că asta vrea Dumnezeu să fac”.  
      Ne place rezultatul (şi venitul) garantat. Ne simţim confortabili cu afacerea sigură, perfectă, lipsită de risc, de faliment sau de pierdere. Dar te vei confrunta cu un “poate” de mai multe ori decât garanţiile pe care le ai. Dar acele perioade de nesiguranţă îţi vor întări credinţa, hotărârea şi curajul.
      Dumnezeu a răspuns la acel “poate” al lui Ionatan prin “cu siguranţă”. Asta deoarece cauza lui a fost dreaptă, credinţa i-a fost puternică, a avut inimă să facă voia lui Dumnezeu, l-a glorificat Numele şi l-a binecuvântat poporul. Ca să mergi înainte cu un “poate” trebuie să fii sigur că motivul tău este corect, că te-ai rugat şi că ai cercetat Scripturile şi că ai fost dispus să ascult: sfatul evlavios. 
      Un “poate” nu-ţi dă dreptul să fii încrezut sau să-l ceri lui Dumnezeu să-ţi rezolve agenda personală. Uneori, când dorim să se întâmple ceva, presupunem că şi Dumnezeu doreşte. Până în acel moment, Israelul s-a dus la război pe baza unui plan, a unei proorocii sau a unei strategii bine gândite. Dar uneori, oportunităţile date de Dumnezeu vin la tine “în zbor” şi e nevoie de credinţă şi de înţelepciune să ştii cum să răspunzi. În acele “momente de poate” nu poţi aştepta garanţii şi nu poţi sta liniştit, nefăcând nimic, pentru că faptele tale implică risc. 
      Nu te poţi teme de circumstanţe, obstacole sau situaţii înfricoşătoare naturale. Trebuie să-l iei pe acel “poate” care ţi s-a dat şi să faci ceva cu el, căci atunci începi să-L vezi pe Dumnezeu cum îţi transformă acel “poate” într-o minune. Odată ce ştii că inima ta e dreaptă înaintea lui Dumnezeu, trebuie să fii dispus să te confrunţi cu teama şi să profiţi de moment.
      Când acea clipă are potenţialul de a-ţi schimba viitorul, încrede-te în Dumnezeu, păşeşte prin credinţă şi mergi înainte. Nu lăsa ca visul tău să moară în lăuntrul tău din cauza riscului pe care-l implică. Cu Dumnezeu, riscul este o punte care te duce unde vrea El să aiungi.
Eu am invatat ca aceste oportunitati care vin la tine in zbor cand nu te astepti, care te surprind si le recunosti ca fiind intocmai raspunsul pentru situatia ta, dar care prin ineditul situatiei te fac sa eziti, odata ratate nu se mai intorc niciodata la tine...Am invatat sa le insfac la propriu, caci odata ratate, stiu ca nu voi mai gasi niciodata o solutie la fel de buna. In spatele acestor oportunitati se afla Dumnezeu care ne scurteaza astfel drumul spre victorie. Rasa umana nu este invatata insa cu aceasta, si de aceea ezitam...Este nevoie de credinta, chiar si atunci cand lucrurile ti se ofera pe tava!
Multumesc pentru articol, nu m-am gandit niciodata asa la textul la care feceti referire. Buna idee!
Adăugat în 29/12/2013 de Teodorax36
Statistici
  • Vizualizări: 749
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni