Dominaţia minciunii
Autor: Billy Graham  |  Album: Ameninţarea furtunii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 05/03/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

   De ce au sectele şi mişcarea New Age un asemenea succes astăzi? De ce sunt atât de mulţi oameni dispuşi să asculte de învăţături false şi astfel să întoarcă spatele adevărului lui Dumnezeu? Sunt multe motive, dar cred că noi, creştinii, trebuie să recunoaştem că am avut şi noi partea noastră de vină, pentru că nu întotdeauna am fost exemple ale dragostei şi curăţiei lui Hristos. Mulţi oameni, în special tinerii, au fost dezamăgiţi de credinţa creştină şi de Biserică, devenind astfel vulnerabili faţă de minciună.

   Acesta nu este un fenomen nou. De-a lungul istoriei au mai existat creştini care au trecut de partea călăreţului care amăgeşte. Decât să luptăm contra simbolului calului alb al cărui ţopăit îl putem deja auzi, preferăm să nu facem nimic, ajutându-l astfel fără să ne dăm seama; uneori cu vorba, alteori cu fapta. De exemplu, preoţi din Germania nazistă au dat binecuvântarea lor, în mod oficial, lui Hitler şi celui de al treilea Reich când acesta dezlănţuia prăpădul asupra Europei (deşi alţii, precum Dietrich Bonhoeffer, au vorbit cu curaj împotriva lui şi au plătit cu viaţa lor). Uneori păcatul se naşte în tăcere şi pasivitate: păcate prin omitere.

   Şi astăzi creştinii sunt în pericol de a-l ajuta pe călăreţul calului alb să înşele. În cartea sa "Închinarea profană: De ce sectele ademenesc pe creştini?"  Harold Bussel scrie: "În dorinţa noastră de a arăta erorile de doctrină ale sectelor, am ignorat propriile noastre defecte."  Voi arăta, pe scurt, cum putem să îi "ajutăm" pe alţii să fie înşelaţi. Iată câteva moduri: 1. prin jumătăţi de adevăruri, răspunsuri superficiale şi minciună; 2. menţinând standarde duble (spunând un lucru şi altul făcând); 3. judecând aspru unele păcate sau ignorând altele; 4. dând învăţături greşite despre "călătoria din interior"; 5. dând învăţături greşite despre "călătoria spre exterior".

Sunt chemati multi,chiar foartemulti la Christots si este foarte bine Alleluiah!Asa ne spune Domnul sa ;mergem si sa vestim pina la marginile pamintului!Imi pun o intrebare personala;Se uita cei care sunt vizati mai sus;vinovati de plecarea crestinilor din biserici la''secte''la atitudinea Domnului Christos vis a vis de cei pe care i-a chemat linga El in lucrare?Si daca da,ce vad? Din momentul in care i-a chemat , [apostoli si multe persoane din popor, ]nu S- a departat de ei, pina cind nu i-a format asa cum cere cuvintul,nu i-a lasat singuri;sa-si inchipuie lucraea Lui...I-a ajutat prin sfat sfint si prezenta sa creasca spiritual ,in toate etapele spiritualizarii lor,le-a stat aproape.Azi, sunt cheamti si foarte bine,dar, citi sunt in atentia expresa a bisericii,fratilor? citi din cei chemati ,sunt''pe linia de plutire?''Nu numeric ,trebuie sa fie calitatea unei biserici, ci ...calitativ.Acolo este adevarata lucrare, iar drumul spre cer,nu v -a mai fi plin de ''infirmi'' si dezertori.Fi binecuvintata Flori!
Adăugat în 05/03/2013 de sanda_tulics
Vă mulţumesc dragi surori, şi vouă vă doresc revărsări de binecuvântări din harul divin.
Adăugat în 05/03/2013 de floridinmaracineni
Adevărat...Domnul să ne cerceteze și să ne ajute să fim oameni adevărați, integri și responsabili!
Adăugat în 21/03/2013 de Ioanhapca
Rugați pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui.E foamete mare de hrana din cer care să dea viață.Poveștile și predicile foarte frumos sculptate în 3 sau 4 puncte impresionează de multe ori mintea, dar duhul nu primește viață.
Dumnezeu să trezească lumea!...pentru aceasta roagă-te...
Adăugat în 21/03/2013 de corneliumirauti
Statistici
Opțiuni