Sindromul gânditorului sărac
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Misusprecer in 12/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi

Am învățat de tânăr să gândesc mult și amarnic. Când am crescut mare am rămas uimit de cât de nefolositoare a fost această trudă de a ști. Așa am înțeles că Dumnezeu nu poate fi cunoscut din cărți și nici din povestirile altora. Că te poți întâlni cu El într-o zi comună, cârpindu-ți mrejele sau stând la coafor. De pierdut poți să-L pierzi cu ajutorul cărților.

Am înțeles că dragostea poate supraviețui numai în cărți, dacă nu ești pregătit s-o plătești cu vârf și îndesat.

Stând la semafor, am priceput că e o artă să înveți să aștepți pentru că tare nu ești când treci pe roșu ci atunci când lași să se facă de vreo trei ori verde ca să fii sigur.

Privind în ochii bernardului meu am realizat că poți avea prieteni și dacă ei nu spun nimic pentru că ele, cuvintele, strică de cele mai multe ori. Mai bine un lătrat sincer decât o metaforă mincinoasă.

Am deslușit destul de târziu, dar nu prea târziu, în ochii oamenilor o umbră pe care o poți interpreta cum vrei, dar cel mai bine e să o vezi ca o dragoste în amurg. Toți oamenii sunt buni. Numai că unii nu o știu iar alții se comportă altfel.

Cu toate aceste ce nu le-am învățat la școală am rămas tot sărac. De aceea aștept să mă îmbogățiți lăsându-mă să vă iubesc…

Haidem să gândim împreună, atunci. Dacă nu gândim noi, vor gândi alții pentru noi…

 

 

                                                                                   Vladimir Pustan

Pacea Domnului si Mantuitorului sufletelor noastre,Hristos isus.Mi se bucura inima intr-un pamant uscat atuncea cand mai citesc sau ascult ce vorbiti sau predicati,ce scrieti.Truda de a sti nu e nefolositoare,depinde pe cine vrei sa sti,pe cine vrei sa cunosti,depinde al cui esti,al cui vrei sa fi.Cand il cunosti pe Bunul Dumnezeu doar din carti,fie ea si Biblia,il fugaresti pe "crestin",il fugaresti pe Hristos,ii vanezi,din"povestile altora "ce sa mai vorbim,ajungi sa scri "Coranul" si sa te cheme Mohammed sau Muhammad,si sa ratacesti jumatate din Glob.Daca nu te intalnesti cu El,si daca El nu sa lasa gasit esti sau devi un "crestin teoretic" sau in cel mai fericit caz "un filozof"nimic mai mult.Cu mare durere in suflet trebuie sa spun,avem biserici pline de astfel de "crestini teoretici",bisaricile sunt conduse de astfel de "pastori filozofi,teoretici"care nu l-au intalnit pe El.Cu ajutorul Lui Dumnezeu am putut scrie pozia"Pastorul Bun,Pastorii rai",va rog sa o cititi."Cautati de cititi in Cartea Domnului" ne spunea odata Bunul Dumnezeu,azi citim atatea altele,mai nou "pastorii moderni,teoretici si filozofi" mai nou merg la Amvon fara Cuvantul Domnului,Biblia,merg cu "Laptopul",Biblia e undeva prin Templu aruncata,pierduta sau uitata ca pe vremea lui Iosia,suntem moderni.Suntem bogati iubind sau find iubiti de Fericitul Dumnezeu.Dumnezeu sa va binecuvinteze cu ce are El mai bun.Multumesc mult si Pacea Domnului Isus.
Adăugat în 16/01/2013 de statornicul
Statistici
  • Vizualizări: 1416
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni