În ce ne investim timpul?
Autor: Semida  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 30ianuarie in 07/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Un nou an stă înaintea noastră. Cu fiecare din cele 365 de zile vom construi cu viata noastra cărămidă cu cărămidă o casa.

Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi, și pe care l-ați primit de la Dumnezeu? …”  1 Corinteni 6:19

Odinioară, David a vrut să zidească Lui Dumnezeu un Templu. Pentru aceasta, el a adunat aur, pietre prețioase și lucruri de mare valoare pentru a împodobi cat mai frumos acest loc Sfânt. S-a pregătit și a investit din timpul, energia si resursele sale.

Astăzi, noi nu mai zidim cu pietre si cărămizi ce se pot vedea ci, cu fiecare secundă zidim în caracterul nostru. Zidim sau întreținem o casă interioară.

Dar, cu ce vrem să clădim Templul vieții noastre? Cu ce îl împodobim? Ne investim ca și David în lucruri și fapte scumpe înaintea Domnului? Cu “aur curățit prin foc si haine albe", cu ochi curați și sănătoși (Apoc. 3: 18, Matei 6:22, 23) sau credem că zidim cu lucruri ce Dumnezeu le urăște și nu  vrea să le vadă?

Să  credem oare că  ne putem încărca mintea si inima cu tot felul de lucruri ce sunt contrar voii Lui Dumnezeu și totuși să gândim că suntem imuni la acestea? Oare daca ne umplem vasul vieții cu nelegiuire putem mai apoi să scoatem binecuvântare din el?!

Felul în care vom hotărâ să ne investim timpul si energia, ceea ce va alimenta viața noastră, va face ca ceea ce am construit să fie o Casă de rugăciune sau o altă casă: “Este scris: „Casa Mea va fi o Casă de rugăciune. Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”  Luca 19: 46. Oare trupul nostru este o Casă a rugăciunii sau o peșteră?

În mod subiectiv, viața fiecărui om se află la poalele unor munți. Creștem înconjurați de culmile  superficialității, a urii, răzvrătirii, desfrânării, minciunii, a lucrurilor fără folos dar și a adevărului, a binelui, a purității, sfințeniei, neprihănirii, a păcii. Din fiecare culme, izvorăște un râu ce coboară spre valea sufletelor noastre. În funcție de râul ce-l lăsăm să ne traverseze și irige viața, treptat el va construi în noi prin sedimentare, caracterul culmii de pe care coboară.

Păcatul si acceptarea lui chiar și în formă de divertisment, nu trece prin noi fără să lase nimic în urmă. El lasă sedimente ce încet formează în noi forme de relief.

Ce râuri lăsăm să treacă prin noi pentru a ne iriga mintea? Cu ce fel de cărămizi și sedimente vrem să construim un Templu și o Casă pentru Dumnezeul nostru? În ce ne investim timpul?

Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul … Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem Templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.” 2 Corinteni 6:14, 16.

Dacă El nu ar locui în noi, casa noastră ar putea fi măturată și împodobită dar goală… (Matei 12:44).

Isus a zis că merge să ne pregătească un loc în Casa Tatălui (In 14:2) dar înainte de a ajunge Acasă, trebuie ca și noi să-I pregătim un loc în noi; o Casă, un Templu plăcut Lui: “Isus i-a zis: ”Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, și vom locui împreună cu el.” Ioan 14:23

"Suiți-vă pe munte, aduceți lemne, și zidiți Casa! Eu Mă voi bucura de lucrul acesta, și voi fi proslăvit, zice Domnul. Vă așteptați la mult, și iată ca ați avut puțin; … Pentru ce? Zice Domnul oștirilor. Din pricina Casei Mele, care stă dărâmată, pe când fiecare din voi aleargă pentru casa lui." Hagai  1: 8,9

În acest pasaj Dumnezeu vorbește despre Templul Vechiului Legământ dar oare azi, când noi ar trebui să fim un Templu al Duhului Sfânt, ce ar putea sa ne spună noua despre Casa noastră?

Fiecare știe în dreptul său cum îi este această Casă: dărâmată sau îngrijită. Poate ne așteptăm și noi la mult, ne așteptăm la rod spiritual, la putere în vorbire, la ințelepciune de sus, daruri spirituale dar poate acestea lipsesc. De ce? "Din pricina Casei Mele, care stă dărâmată" a fost odată răspunsul.

 

Cu fiecare clipă zidim câte o cărămidă la casa noastră. Materialul folosit este unul care să facă din ea un Templu pentru Dumnezeu sau construim o altă casă? 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1460
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni