O mare trezire
Autor: David Wilkerson  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de natasha80 in 07/01/2010
    12345678910 0/10 X
O mare trezire - ce vreau sa spun cu aceasta? Vorbesc despre ceea ce Pavel ne-o descrie ca descoperire si lumina: "Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui, si sa va lumineze ochii inimii, ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti, si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui." ( Efeseni 1: 17-19)

Pavel le spunea efesenilor, "Eu ma rog Lui Dumnezeu sa va dea o descoperire proaspata, sa va deschida ochii la chemarea care v-a facut-o. Eu Il rog sa va dea o noua pricepere despre mostenirea voastra, si bogatii in Hristos ce va apartin. E o mare putere pe care Dumnezeu vrea s-o declanseze in voi. E aceeasi putere care era in Isus. Da, aceeasi putere care este in Hristos care e pe scaunul de domnie in ceruri - este acum in voi."

Potrivit lui Pavel, "Puterea tariei Lui" pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din morti, si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locurile ceresti", este aceeasi "si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale" (Efeseni 1:20, 19). Din acest motiv Pavel ne indeamna, "Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta." (2 Corinteni 13:5)

Cum sa ne incercam pe noi insine? Facem acest lucru prin a ne masura dupa maretile promisiuni ale Lui Dumnezeu. Trebuie sa ne intrebam: "Ma bazez pe resursele Lui Hristos ca sa rezist diavolului? Ma incred in puterea Lui ca sa birui pacatul? Am eu bucurie si pace in permanenta si odihna asa cum a promis Isus fiecarui credincios, fara exceptie?”

“Marea trezire” a ta personala va veni in ziua cand te vei uita la tine si vei striga, “Viata in Hristos e mai mult decat atat. Toate planurile mele au fost distruse, toate visele mele au fost spulberate. Traiesc ca un rob al fricii si al poftelor firii. Dar nu mai pot continua asa.”

Stiu ca Domnul m-a chemat la mai mult decat aceasta viata pierduta. Si n-o sa fiu fatarnic. O Doamne, exista oare un loc de unde-mi vei da putere sa traiesc victorios? Vrei cu adevarat sa ma faci mai mult decat biruitor in incercarile mele? Este adevarat ca ai pentru mine un loc plin de pace, in mijlocul luptelor mele?

Oare e posibil sa am intimitate continua cu tine? Este adevarat ca nu mai trebuie sa alunec in apatie ori sa ma stradui sa fiu placut tie? Exista de fapt un loc de odihna in Tine unde n-o sa mai am nevoie de trezire, pentru ca credinta mea va fi neclintita?”
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1270
  • Export PDF: 4
Opțiuni