Eu am nevoie de tine
Autor: David Wilkerson  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de natasha80 in 04/01/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Unii crestini nu vor sa fie uniti cu alti membri ai trupului Lui Hristos. Ei comunica cu Isus, dar se izoleaza in mod deliberat de alti credinciosi. Nu vor sa aiba nimic de a face cu trupul, ci doar cu capul.

Dar un trup nu poate contine doar un singur madular. Va puteti imagina un cap, si un brat iesind din acesta? Trupul Lui Hristos nu poate fi compus doar dintr-un cap, fara membre si organe. Trupul Lui este alcatuit din multe madulare. Noi pur si simplu nu putem fi doar noi cu Hristos fara a fi si cu trupul Lui.

Noi nu avem nevoie doar de cap ci de trupul intreg. Noi suntem uniti impreuna nu doar pentru nevoia noastra pentru Isus, dar si de nevoia noastra unul pentru celalalt. Pavel afirma, "Ochiul nu poate zice mainii: "N-am trebuinta de tine"; nici capul nu poate zice picioarelor: "N-am trebuinta de voi." (1 Corinteni 12:21)

Observati a doua parte a versetului. Nici chiar capul nu poate spune altui madular, "N-am trebuinta de tine". Ce afirmatie incredibila! Pavel ne spune, "Hristos nu va spune niciodata vreunui madular al Sau, "N-am trebuinta de tine" Capul nostru se conecteaza de buna voie cu fiecare dintre noi. Mai mult decat atat, El ne spune ca noi toti suntem importanti, chiar necesari pentru functionarea trupului Sau.

Acest lucru e adevarat in mod special la madularele care ar fi ranite si lovite. Pavel subliniaza, “Ba mai mult, madularele trupului, care par mai slabe, sunt de neaparata trebuinta.” (1 Corinteni 12:22). Apoi apostolul adauga, “Si partile trupului, care par vrednice de mai putina cinste, le imbracam cu mai multa podoaba. Asa ca partile mai putin frumoase ale trupului nostru capata mai multa frumusete.” (1 Corinteni 12:23). El vorbeste despre aceia din trupul Lui Hristos care nu sunt vazuti, nu sunt cunoscuti, sunt ascunsi. In ochii Lui Dumnezeu, aceste madulare au o mare onoare. Si sunt absolute necesare pentru functionarea trupului Sau.

Acest pasaj are o insemnatate profunda pentru noi toti. Pavel ne spune, “Nu conteaza cat de saraca poate fi imaginea ta despre tine. Poate crezi ca nu esti un bun crestin. Dar Insusi Domnul spune, “Eu am nevoie de tine. Tu nu esti doar un madular important al trupului. Esti vital si necesar pentru ca acesta sa functioneze.”

Ca madulare importante ale trupului Lui Hristos, credinciosii trebuie sa se ridice si sa ia masuri serioase impotriva atacurilor lui Satan facute impotriva fratilor credinciosi. Surprinzator, aceasta porunca este ignorata de multi crestini. Cand vedem un credincios in durere, vrem sa-i oferim mangaiere, desigur, si acesta este un act de dragoste evlavioasa. Dar nu este suficient! Fiecare credincios trebuie sa-l lege pe Satan in Numele Lui Isus si sa-l arunce in intunericul de afara. Acesta este un semn ca esti un adevarat madular al trupului.
multumesc pentru acest mesaj...nu am observant pana acum asta:nici capul(Hristos)...nu poate zice picioarelor(banuiesc ca noi suntem picioarele lui Dumnezeu)....oricum multumesc pentru mesaj frate......si multumesc si echipei de la resurse crestine....poate nu realizati inca ca voi faceti un lucru minunat in ochii Domnului..Dumnezeu sa va binecuvantezepe toti..Amin!
Adăugat în 25/05/2013 de colombo1976
Statistici
  • Vizualizări: 1730
  • Export PDF: 7
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni