Slava Lui Dumnezeu ți-a fost redată!
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 22/12/2009
    12345678910 0/10 X

Meditatii zilnice 22.12. 09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – SingaporeJoh 17:22 Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una,

Atunci cand Dumnezeu a creat omul, l-a incununat cu slava si cu cinste (Ps8:5). Cuvantul „incoronat” nu se refera la felul in care o coroana este asezata pe capul unui rege ci inseamna a inconjura, a infasura intr-un cerc glorios astfe incat gloria Lui Dumnezeu era imbracamintea omului. Intreaga fiinta a lui Adam era glorios de radianta si stralucitoare.

Atunci cand omul a pacatuit impotriva Lui Dumnezeu a fost lipsit de slava Lui Dumnezeu (Romani3:23) dar cand Isus S-a nascut, slava Lui Dumnezeu a coborat pe pamant. (Luca2:9) si Domnul nostru Isus inainte de a muri a spus Tatalui „Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una,”. Slava Lui Dumnezeu, de care omul a fost lipsit, acum i-a fost redata datorita venirii Lui Isus. Cand El a murit pe cruce, a luat rusinea noastra, ne-a dat neprihanirea Lui si ne-a redat slava Lui Dumnezeu.

Dar ce inseamna de fapt slava Lui Dumnezeu? Doxa, cuvantul grecesc pentru slava, inseamna „a avea o buna opinie despre cineva, care duce la lauda, onoare si slava”. Asta inseamna ca Dumnezeu, redandu-ne slava Sa, vrea ca noi sa fim vrednici de lauda, onorabili si gloriosi datorita parerii bune, constanta pe care o are despre noi.

Prietene, fiindca slava Lui Dumnezeu este peste tine, ai o anumita greutate. Oamenii nu stiu de ce, dar duhurile lor sunt ridicate atunci cand tu te afli in preajma. Este ceva in tine care are impact asupra lor chiar daca au fost cu tine doar putin. Atunci cand vorbesti, ei asculta fiindca este substanta in ceea ce spui.

De asemenea, fiindca slava Lui Dumnezeu se afla in tine, te astepti ca ea sa atinga fiecare aspect al vietii tale – finantele, relatiile, munca, sanatatea. Trupul tau, de exemplu, va straluci de sanatate divina.

Asa ca, prietene, fiindca Isus a venit si ti-a redat gloria Lui Dumnezeu, fii constient de opinia buna constanta a Lui Dumnezeu despre tine si de faptul ca ai greutate, asa ca rasari si straluceste!Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1159
  • Export PDF: 4
Opțiuni