Moștenitori ai lumii, azi.
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 18/10/2009
    12345678910 0/10 X

Meditatii zilnice 17.09. 10
New Creation Church – Singapore



Rom 4:13 În adevăr, făgăduinţa făcută lui Avraam sau seminţei lui, că va moşteni lumea, n'a fost făcută pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihăniri, care se capătă prin credinţă.

Dumnezeu i-a promis lui Avraam ca va fi mostenitorul lumii acesteia. Acum nu te grabi sa spui „pai promisiunea aceea a fost facuta doar lui Avraam” fiindca versetul spune „făgăduinţa făcută lui Avraam sau seminţei lui, că va moşteni lumea, n'a fost făcută pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihăniri, care se capătă prin credinţă.” Asa ca promisiunea nu a fost data doar lui Avraam ci si „semintei” lui, adica mie si tie care apartinem Lui Cristos – „(Gal 3:29) Şi dacă sînteţi ai lui Hristos, sînteţi „sămînţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă.”

Observa ca Dumnezeu nu a spus ca tu vei fi mostenitorul lui Singapore ci mostenitorul lumii. Conform lexiconului grec Thayer, cuvantul grecesc pentru „world” este „cosmos”, ceea ce inseamna intreg universul, incluzand si intreaga varietate de bunuri pamantesti, dotari, bogatii, avantaje si placeri.

Toate acestea sunt ale tale prin mostenire prin neprihanirea prin credinta in Isus Cristos si in lucrarea Sa terminata de la cruce. Neprihanirea iti este data in dar de la Dumnezeu, acest lucru insemnand ca tu nu trebuie sa o meriti sau sa o castigi prin faptele tale bune.

Pentru ca Dumnezeu sa-Si implineasca promisiunea de a te face mostenitorul pamantului, El trebuie sa te instareasca, nu poti fi mostenitor al lumii si sarac in acelasi timp sau plin de datorii. Si nu numai atat, El trebuie sa te tina sanatos, fiindca nu poti mosteni pamantul cand esti mereu pe patul de boala.

Nu asculta de cei care iti spun ca tu te vei bucura de aceste binecuvantari atunci cand, intr-o zi, vei ajunge in cer. Pentru ce ai avea nevoie de bogatii acolo sus cand acolo pana si strazile sunt pavate cu aur? De ce ai avea nevoie de sanatate in cer cand acolo nu exista boala? Deci, ai nevoie de bunastare si vindecare acum si aici!

Iubit mostenitor la pamantului, Dumnezeu vrea ca tu sa intri in posesia lumii in care traiesti, azi, asa ca bucura-te de mostenirea ta azi. Nu impinge totul in viitor!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 988
  • Export PDF: 3
Opțiuni