Numai ispășirea făcută de Cristos Îl mulțumește pe Dumnezeu
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 08/10/2009
    12345678910 0/10 X

Meditatii zilnice 08.09. 09
New Creation Church – Singapore



1Jn 2:1-2... Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (Sau Advocat. Greceşte: Paraclet, adică apărător, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihănit. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregei lumi.

Azi, intreaga comunitate iudaica serbeaza Yom Kippur, Ziua Ispasirii. Asa cum sugereaza si numele, este o zi pusa deoparte pentru a face ispasirea pentru pacate. Dar pentru noi ca si crestini, aceasta sarbatoare frumoasa ne face sa privim la Isus si la ceea ce El a facut pe cruce. Datorita jertefei Sale, s-a facut ispasirea perfecta pentru toate pacatele noastre si de aceea daca pacatuim avem un avocat/mijlocitor la Tatal, pe Isus Cristos, Cel Neprihanit. El Insusi este ispasirea pentru pacatele noastre.

Acum, Ioan nu spune ca daca cuiva ii pare rau (se pocaieste), are un avocat. Spune ca daca cineva pacatuieste, are un avocat. In momentul in care un copil al Lui Dumnezeu pacatuieste, imediat, avocatul sau, Isus Cristos intra in actiune pentru a-l proteja si a se ruga pentru el.

Atunci, cum e cu pocainta? Cuvantul „pocainta” in greceste este „metanoia” adica schimbarea mintii. De exemplu, tu credeai ca Isus a fost doar un om bun. Apoi, intr-o zi, te-ai pocait si ai crezut ca El este Fiul Dumnezeului Celui Viu care a murit pentru pacatele tale si a inviat din nou a treia zi.

Ideea biblica de pocainta, nu inseamna a te lovi sau pedepsi pe tine insuti ca rascumparare pentru pacatele tale. Nu transforma pocainta intr-o lucrare omeneasca, asemeni omului care a mers la preot pentru a-si marturisi pacatele. Atunci cand a terminat, preotul l-a intrebat pe om „Apropo! Cu ce iti castigi tu existenta?” Omul a raspuns „Sunt contorsionist” si i-a facut o demonstratie. In acel timp un alt om a venit acolo pentru a-si marturisi pacatele si vazand contorsionistul a spus „daca asta trebuie sa fac pentru a–mi ispasi pacatele, atunci mai bine lipsa” si a fugit.

Prietene, nu este necesar sa urci pe Himalaya sau sa-ti biciuiesti pana la sange spatele pentru a-ti ispasi pacatele. Oricat te-ai pedepsi sau ai plange, nu ar fi destul. Pacatele tale au fost deja pedepsite complet in trupul Lui Cristos. Numai lucrarea terminata a Lui Isus Cristos Il satisface pe Dumnezeu. Asa ca pocaieste-te si crede ca numai Isus este rascumpararea pentru pacatele tale.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 965
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni