Hainele mângâierii
Autor: Ciprian Damian  |  Album: Izvorul din inimă  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de damyciprian in 29/01/2023
    12345678910 0/10 X
Toate văduvele l-au înconjurat plângând și i-au arătat hainele și cămășile pe care le făcea Dorca pe când era cu ele.
Faptele Apostolilor 9:39

Despre fiecare se spune câte ceva la momentul plecării din lumea aceasta. O viață este cuprinsă în câteva fraze, scrise într-un necrolog și cam atât rămâne pe lângă scurtele amintiri care mai rămân în mintea unora.
Dorca avea un necrolog deosebit, el nu se putea citi și se vedea în toate văduvele care o înconjurau, îmbrăcate în hainele făcute de ea în timpul vieții.
Nu era o vreme în care creștinismul era permis, ei trăiau fugind de cei ce îi urmăreau și totuși în aceste vremuri tulburi, cineva se jertfește pentru cele mai neînsemnate femei din popor. De multe ori ele erau trecute cu vederea la împărțirea ajutoarelor dar nu și la măsurile pe care le lua personal Dorca pentru a face haina cât mai comodă pentru fiecare văduvă. În timp ce toți se frământau cum să rămână ascunși ea se străduia să încălzească cât mai multe femei care nu mai aveau pe nimeni. Dorea să vadă o față plina de bucurie, chiar dacă era brăzdată de ridurile durerii și ale suferințelor, prin care trecuseră până atunci, dar ceea ce făcea ea era o împrospătare a credinței pentru toată armata de văduve pe care o ridicase Domnul din mijlocul poporului răscumpărat.
Pentru ea a trăi însemna urmarea și împlinirea învățăturilor Domnului Isus Hristos care a spus: „ferice de cel ce îngrijește de sărac".
A trăit între văduve iar la moartea ei cele pentru care sa jertfit au înconjurat-o și strigătul lor a ajuns până la Dumnezeu care a ascultat dorința lor de a reveni viață.
Fiecare vom pleca într-o zi și necrologul fiecăruia va fi citit sau văzut prin cea ce lăsăm în urmă. Ea a lăsat o dărnicie făcută din inimă, primind plata jertfei ei din mâna Celui ce nu rămâne niciodată dator. Putea lăsa o afacere și un cont plin din vânzarea hainelor dar, toate acestea o lăsau să rămână singură în odaia de sus.
Trăiește în așa fel încât să fi înconjurat de cei pentru care te-ai jertfit și nu de banii pentru care s-au jertfit alți pentru a cumpăra de la tine.
Cea ce contează la final este cât ai dăruit și nu cât ai strâns!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 334
Opțiuni