Un munte numit ascultare
Autor: Ciprian Damian  |  Album: Izvorul din inimă  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de damyciprian in 22/01/2023
    12345678910 0/10 X
Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, pe Isaac; du-te în țara Moria și adu-l ardere-de-tot acolo, pe un munte pe care ți-l voi spune.”
Geneza 22:2.
Cu toții vrem pe munte cu Dumnezeu, dar nu poți urca decât dacă ești chemat.
Sus pe înălțime ești chemat pentru a fi testat, încurajat sau învățat.
Muntele nu este altceva decât locul cel mai înalt în care fiecare vrea să ajungă pentru a împlânta steagul mândrie care mărturisește că a fost acolo. Tot sacrificiul depus pentru un steag al orgoliului personal.
În biblie muntele nu e altceva decât locul în care Dumnezeu cheamă cu scop precis pentru a verifica credința lui Avram față de El, pentru a încuraja pe Domnul Isus înainte de începerea planului de salvare a omenirii, iar pe Moise pentru ai încredința legea care este și astăzi folosită în toată lumea.
Muntele este locul în care ajungi doar dacă asculți, crezi și perseverezi. Nu te poți apropia pe el dacă nu ai fost chemat, nu-l poți urca dacă nu ai credință și nu primești legea divină dacă nu păstrezi sfințenia (2Timotei2:21).
Pe muntele Moria a fost testul credinței părintelui Avraam care a fost pus față în față cu cea mai grea alegere din viață. A fost dispus să renunțe la locurile copilăriei și ale tinereții, a lăsat familia și prietenii, chiar și pe Sarai a fost dispus să o de-a de nevastă pentru a-și salva viața. Dar pe Moria a fost dispus să jertfească viitorul promis de Cel Atotputernic înțelegând că viața e în mâna Lui și nu în cuțitul ce îl ținea în mână.
Pe muntele Golgota a fost lupta cea mai grea din univers. Creatorul a fost pironit de mâinile ce au fost create de El cu atâta dragoste, fiind conduse de o ură ce izvora dintr-o inimă ce nu mai cunoștea dragostea adevărată. A fost scuipat și blestemat de gurile care le-a modelat cu atâta gingășie pentru a binecuvânta și lăuda pe Domnul Domnilor. A fost țintuit pe lemnul după care stătea ascuns Adam tremurând de teama ce o simțea pentru prima dată din cauza neascultării. Cel ce a dat viață călăilor a fost privat de ea, cel ce a dezlegat pe robi a fost legat, cel ce a scris iertarea nu a primit decât o condamnare prin manipulare pentru că a rămas credincios celui ce la trimis.

Pe muntele schimbării la față a fost încurajat Domnul Isus pentru lucrarea de mântuire ce urma să o ducă la îndeplinire, începând de la iesle și terminând la cruce. În momentele grele ale vieții întoarce-ți privirile spre El
(ps34:5) atunci primești încurajare prin cuvântul robilor Săi (Moise și Ilie). Slava lui Dumnezeu îți schimbă înfățișarea doar atunci când cauți ajutorul la El.
Pe Sinai Moise a primit legea și instrucțiunile pentru slujirea ceruta de Dumnezeu poporului răscumpărat, iar pe muntele înălțării ucenicii au primit ultimele detalii despre Duhul Sfânt care urma să fie trimis în Ierusalim așteptând în unitate.
Psalmul 40:2
M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă și mi-a întărit pașii.
Înălțimea pe care te urcă Cel Atotputernic nu e un motiv de laudă personală ci un loc de smerenie și acceptare a planului suprem!
Amin
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 265
Opțiuni