Păcatul de moarte
Autor: Raul Sala  |  Album: Lipind cioburile  |  Tematica: Păcatul
Resursa adaugata de RaulSala in 26/08/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Înainte de toate, aș vrea să precizez că această lucrare nu este de natură exhaustivă, nici nu cred că există așteptarea acesta. Totuși, m-am simțit îndatorat să fac această precizare.

Până să ajungem la subiectul central, trebuie să înțelegem că orice păcat de care omul nu se pocăiește înaintea lui Dumnezeu va duce la moarte și chin veșnic, dar dacă omul se pocăiește și-L caută pe Dumnezeu din toată inima, citim Evrei 1:3 "El, care e oglinda și întipărirea Ființei Lui și care ține toate lucrurile cu cuvântul puterii Lui, a făcut curățarea păcatelor și a șezut la dreapta Măririi în locurile preaînalte", vedem că Dumnezeu, prin Fiul Lui, Hristos Isus," a făcut curățarea păcatelor. .". Ba mai mult, apostolul Pavel scrie în Romani 5:20 "[... ] dar unde s-a înmulțit păcatul, acolo harul s-a înmulțit și mai mult". Chiar și Ioan este de aceeași părere, el scriind în 1 Ioan 1:7 "și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat". Exemplele pot să mai continue, dar nu este cazul, deoarece în urma acestor pasaje ale Sfintei Scripturi se naște o întrebare simplă. Dacă așa cum sfinții apostoli susțin prin Duhul Sfânt, că deși păcatul creează un zid de despărțire între om și Dumnezeu, o despărțire ce se numește moarte, totuși, prin sângele lui Hristos există posibilitatea iertării. Atunci de ce Ioan scrie că "[... ] este un păcat care duce la moarte... "? Să fie păcate care duc la viață? Sigur că nu. Romani 5:21 "[... ]după cum păcatul a stăpânit dând moartea [... ]", Romani 6:23 "plata păcatului este moartea [... ]".

Biblia spune clar că plata pentru fiecare păcat este moartea, sigur că despre altă răsplată nu poate să fie vorba. Biblia nu menționează nimic altceva, fie el păcatul minciunii sau păcatul crimei. Desigur, nu vom dezbate care este un păcat mai mare, fiind logic pentru noi ca oameni că nu este același lucru a spune o minciună, cu pedofilia, însă ambele sunt păcate, și ca răsplată pentru ele este moartea.

Să vedem, dar, ce a vrut să ne spună Ioan prin "păcat de moarte". În ajutorul nostru o să folosim un pasaj din 1 Samuel 2:25 "Dacă un om păcătuiește împotriva altui om, îl va judeca Dumnezeu; dar dacă păcătuiește împotriva Domnului, cine se va ruga pentru el? Totuși ei n-au ascultat de glasul tatălui lor, căci Domnul voia să-i omoare." Fiii marelui preot al Israelului, Eli, care la rândul lor erau și ei preoți în Cortul lui Dumnezeu,"[... ] se făceau vinovați înaintea Domnului de un foarte mare păcat, pentru că nesocoteau darurile lui Dumnezeu." 1 Samuel 2:17.
Trăirea îndelungată a acestor preoți, având o inimă rea, L-a provocat pe Dumnezeu la mânie. Nu și-au dorit să se pocăiască de păcatul lor, au continuat să nesocotească darurile lui Dumnezeu, au profitat de bunătatea Lui, crezând că El nu o să facă nimic. Psalmii 10:4 "Cel rău zice cu trufie: ". Iată gândurile din inima fiilor lui Eli, gândurile îndreptate în fiecare zi spre rău. Această inimă rea l-a determinat pe Dumnezeu în Geneza 6 să nimicească oamenii prin potop.

Acum, trecând la versetul din 1 Ioan 5:16, eu cred că apostolul Ioan ne-a scris despre acest păcat. Păcatul de moarte, după părerea mea, este într-o inimă rea, ce nu dorește cu adevărat să se pocăiască înaintea lui Dumnezeu, ispitindu-L apoi pe Dumnezeu să dea voie morții în viața acelui om. Moartea nu vine din partea lui Dumnezeu, vine din cauza păcatului din viața omului. Dumnezeu doar își retrage protecția din dreptul omului, pentru ca el, omul, să își primească răsplata. Trebuie însă notat că Ioan ne sfătuiește să nu ne rugăm pentru astfel de oameni. Oare de ce? Pentru că, dacă omul alege să își împietrească inima și să nesocotească darurile lui Dumnezeu, are slabe șanse să se întoarcă din toată inima la Dumnezeu. Nu este imposibil, la Dumnezeu totul este cu putință. Însă trebuie să înțelegem că tot în Biblie găsim scris în Evrei 4:1 "Să luam, dar, bine seama că atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduința intrării în odihna Lui, nici unul din voi să nu se pomenească venit prea târziu.". Iar în ce privește mântuirea unui astfel de suflet, prefer să nu mă pronunț mai mult decât îmi dă voie Biblia.

Dumnezeu le știe pe toate și mântuirea este în mâna Lui, iar cum va judeca o astfel de situație numai El știe.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2447
  • Favorită: 1
  • Gramatical 1
  • margareta_r  Corect dptv gramatical

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • margareta_r  exista

    Diacritice 1 0
Opțiuni