NU-L UITA PE DUMNEZEU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 31/01/2019
    12345678910 0/10 X
Psalmul 77:40,42 “De câte ori s-au răzvrătit ei împotriva Lui în pustie!
De câte ori L-au mâniat ei în pustietate… Nu şi-au mai adus aminte de puterea Lui, de ziua când i-a izbăvit de vrăjmaş.”

Cartea Psalmii cuprinde cântările copiilor Lui Israel. Ele sunt armele închinării lor, dar de asemenea a fost unul dintre mijloace, care îi învăța teologia. Prin aceste cântări, i se aducea aminte poporului Lui Dumnezeu, despre Cine a fost Dumnezeu pentru strămoșii lor, și Cine rămâne El pentru ei.

Aproape în toate aceste cântări, putem observa un singur refren – sunt îndemnați să țină minte.

Să-L țină minte pe Dumnezeu. Să țină minte evenimentul de la Marea Roșie. Să țină minte faptele mărețe, semnele și minunile. Să țină minte trecutul și să se îmbărbăteze în prezent.

Uneori convingerea noastră cu privire la făgăduințele Lui Dumnezeu slăbește, din cauza că avem o memorie de scurtă durată.

Nu privim cu mulțumire la aceea, ce a făcut Dumnezeu pentru noi în trecut – cum ne-a izbăvit, ne-a susținut, și cum ni s-a arătat, pentru ca în toate împrejurările, de care avem parte, cu singuranță și înțelepciune să trecem peste gropile și strâmtorările neobișnuite din viețile noastre. Și desigur, uităm să privim la Cruce – dragostea permanentă și desăvârșită a Lui Dumnezeu, pe care o manifestă față de noi, siguranța pe care ne-o oferă, și înțelepciunea Sa, pe care o folosește pentru binele nostru.

Acolo odată și pentru totdeauna, El ni-a dat de înțeles, că El s-a ținut de cuvânt, și se va mai ține, de Cuvântul pe care ni l-a dat!

Îți este greu să te încrezi în Dumnezeu cu privire la lucrurile de care ai parte? Atunci petrece puțin timp, pentru a cugeta cu privire la ce Dumnezeu a făcut pentru tine în trecut, pentru ca să-ți poți aduce aminte, Cine este El acum pentru tine!

- Doamne! Te-ai îndurat foarte mult de mine! Recunosc că am fost nemulțumit (nemulțumitoare). Iartă-mă că uit ce a făcut mâna Ta, care m-a izbăvit! “Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate” (Neemia 9:17). Mă încred în Tine în această etapă din viață, cred că ești neschimbător, și ai putere să faci ca toate greutățile din viața mea să lucreze pentru binele meu! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

“Pentru ca să-ţi pui încrederea în Domnul,
vreau să te învăţ eu astăzi, da, pe tine” Proverbele 22:19
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 798
Opțiuni