PERMITE-I LUI IISUS SĂ-ȚI CONTROLEZE VIAȚA
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 26/01/2019
    12345678910 0/10 X
Matei 10:38 “Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine”

Francis Chan, în cartea sa “Dragostea nebună” scrie: ‘Expresia “ia-ți crucea” a devenit un eufemism (cuvânt sau expresie care înlocuiește un cuvânt sau o expresie jignitoare, neplăcută, obscenă, pentru a atenua efectul neplăcut, dar respectând sensul), care semnifică “trecerea printre greutățile obișnuite ale vieții, precum: “ nu-ți ajunge timp, ai de plătit chitanțe, te îmbolnăvești, trebuie să rezolvi probleme dificile, trebuie să achiți contractul pentru a învăța la colegiu, pierderea locului de muncă, ai o casă pe care nu o poți vinde, moartea animalului de casă drag – toți oamenii au parte de așa ceva, indiferent, dacă merg după Iisus sau nu.

Când Iisus ne îndeamnă să ne luăm crucea noastră, El are în vedere ceva mult mai mult, decât pur și simplu trecerea zilnică printre greutăți și împrejurări obișnuite. Pe timpul Lui Iisus, oamenii foarte bine știau, ce înseamnă “cruce”. Ei au fost martorii răstignirii Lui, și de aceea înțelegeau, cum trebuie să fie dedicarea și ce jertfă trebuie să aduci, pentru a duce crucea”

Încă pe vremea imperiului Roman, se socotea, că infractorul, care își ducea propria armă pentru executare (crucea), de parcă tăcând recunoștea că judecătorii, care l-au condamnat la moarte, aveau dreptate. Tot astfel și ucenicii Lui Hristos, “ducându-și crucea”, mărturisesc “în fața tuturor”, că Dumnezeul Iisus are dreptul să le controleze viața.

Mărturisești despre aceasta? Poți spune că ești dedicat (dedicată) pe deplin Domnului Iisus? Ești gată să renunți la scopurile personale, la pace, și la comfort, de care ai fi putut avea parte? Vei fi gata, dacă va trebui să renunți la dorințele și la voia ta, căci niciun creștin, nu poate să facă ceea ce-și dorește: el, sau ea trebuie să facă doar ceea, ce dorește Hristos? Ești gata, nu doar să fii urât(ă) de cei apropiați, ci să fii și omorât(ă) de ei; precum un infractor, care trebuie să-și ducă crucea până la locul executării? ... Întotdeauna în creștinism trebuie să ne ducem crucea, căci creștinismul reprezintă calea crucii!

- Doamne Iisuse, Cel Care controlezi viața! Ajută-mă să Te urmez, “luându-mi crucea”, dedicându-mi viața în așa fel, încât nici chiar moartea să nu fie pentru mine o plată foarte mare, pentru aceasta! În numele Tău mă rog, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

„Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze” (Marcu 8:34)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 586
Opțiuni