СÂTEVA SECRETE, CARE TE VOR AJUTA SĂ BIRUI ÎNDOIALA
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/01/2019
    12345678910 0/10 X
‘Când se îngâna ziua cu noaptea, Isus a venit la ei, umblând pe mare.
Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimântat şi au zis: „Este o nălucă!” Şi, de frică, au ţipat. Isus le-a zis îndată: „Îndrăzniţi, Eu sunt, nu vă temeţi!” „Doamne”, I-a răspuns Petru, „dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape!” „Vino!”, i-a zis Isus. Petru a coborât din corabie şi a început să umble pe ape ca să meargă la Isus. Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut şi, fiindcă începea să se afunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!” Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat şi i-a zis: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”’ (Matei 14:25-31)

În acest loc din Scriptură, putem observa câteva secrete, care ne ajută să învingem îndoiala.

Petru, fiind un om obișnuit, a stat pe apă, și mergea pe ea, datorită cuvântului Fiului Lui Dumnezeu, care i-a zis: “Vino!” Ce mare ispravă! Ascultând pe deplin poruncile Lui Iisus Hristos, poți să învingi toate limitele, chiar și legile fizice!)

Dar ce l-a făcut pe Petru să se înece? El și-a îndreptat privirea de la Iisus, și a privit situația din punct de vedere fizic! Petru și-a îndreptat privirea spre valuri și vânt, și a deschis ușa pentru îndoială, când a mers spre Iisus, având temelia pe Cuvântul Lui Dumnezeu.


Ce lecție putem învăța de aici? Nu permite, ca cei din jurul tău, și ca evenimentele dificile, de care ai parte, să te abată de la împlinirea poruncilor Lui Hristos! Privește spre Hristos, ci nu spre necazurile, de care ai parte! Fie să ai parte de pacea Lui Dumnezeu în inimă!


Proorocul Isaia a scris: “Celui cu inima tare (care se încrede în Dumnezeu), Tu-i chezăşuieşti pacea, îi dai o pace desăvârșită, pentru că Se încrede în Tine. Încrede-te în Dumnezeu pe vecie, căci Dumnezeu este stânca veacurilor.” Încrede-te în Dumnezeu, în timp ce treci prin furtunile vieții, încredințează-ți soarta permanent în mâna Lui, căci Domnul Dumnezeu – stânca veacurilor!


- Doamne! Ajută-mă să țin minte, că credința – puterea, care mă ajută să lupt împotriva îndoielii. Iar credința vine în urma auzirii Cuvântului Tău. Ajută-mă să culeg regulat, promisiunile Tale scumpe, pentru a le depozita în adâncul inimii mele, pentru ca vrăjmașul să nu-și facă întărituri în inima mea, și astfel nu voi fi distrus de el! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.


Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă



Doamne, ajută-mă să nu-mi abat privirea de la Tine!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 680
Opțiuni