DACĂ EXISTĂ RISCUL, CĂ VA FI GREU SĂ FACEȚI CEEA CE DORIȚI
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/10/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
“Cine se uită după vânt nu va semăna şi cine se uită după nori nu va secera” (Eclesiastul 11:4)

E evident, Eclesiastul ne învață, că dacă vom aștepta până vântul nu va sufla, atunci niciodată nu vom semăna câmpul. Dacă vom aștepta vremea, când nu va mai fi probabilitatea de a ploua, atunci roadele noastre vor fi nimicite. De aceea, dacă asemenea unor agricultori, vom semăna mai puține semințe, sau cu totul vom înceta să semănăm, din cauza fiecărui nor, care apare pe cer, tot așa dacă nu vom mai strânge recolta, din cauza că suflă vântul, atunci la finele anului, vom avea un raport nesatisfăcător. Dacă vom aștepta, până când împrejurările vor fi perfecte, atunci nimic nu vom reuși în viață.

Chiar dacă nu sunteți un agricultor, totuși dacă în faptele bune, pe care Dumnezeu le-a rânduit să le faceți (Efeseni 2:10), veți preamări cea mai mică greutate (“norul”, “suflarea vântului”) și veți presupune, că se va întâmpla totul în cel mai rău mod (“riscul uraganului” și “ploii”), atunci niciodată nu veți avea propășire în activitatea voastră, cu atât mai mult nu vă veți finisa lucrarea, sau nu o să scoateți din ea vreun beneficiu, și nu o să aduceți folos.

Să știți că în viața noastră, dacă vom vorbi la figurat, întotdeauna suflă vreun vânt, și întotdeauna este vreun nor pe cer, de aceea nu trebuie „cu de-amănuntul” să urmăriți vântul și norii, așteptând “vremea potrivită” pentru a semăna și a secera. Cel ce va face așa – nu va semăna și nu va secera, nu va face vreo faptă bună, și nu va primi ceva bun în schimb.

De aceea, când vom face bine, să fim chibzuiți, dar să nu manifestăm precauție exagerată și să nu ne temem de cele mai mici greutăți, dezamăgiri, și de faptul că nu suntem înțeleși de cei din jur, pentru a nu rămâne fără vreun rod, ca unul, care cu o perseverență exagerată urmărește vântul și norii! Să avem măcar puțin curaj și hotărâre, pentru a merge înainte! “Vântul și norii” sunt în mâna Domnului, și sunt destinați pentru încercarea noastră, dar obligația noastră ca creștini, ne îndeamnă să trecem prin greutăți și să ne aducem la îndeplinire slujirea noastră! Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze la aceasta!

- Doamne, Stăpânul cerului și al pământului! Tu deții toată puterea sus în cer și jos pe pământ, Tu controlezi vântul și norii! Ajută-mă să nu fiu doar chibzuit, dar și tare și curajos, pentru a nu mă speria și pentru a nu mă eschiva de la îndeplinirea obligațiilor importante, și de la îndeplinirea lucrării, pe care mi-ai încredințat-o, din cauza greutăților de mică importanță, și a celor imaginare! Binecuvântează-mi “semănatul” și “seceratul” în numele Lui Iisus Hristos, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

“Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!” (Proverbe 3:5)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 469
Opțiuni