OMUL NU CUNOAȘTE, CE SE VA ÎNTÂMPLA CU EL CURÂND
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/10/2018
    12345678910 0/10 X

Peștii și păsările cad în curse și sunt prinși în plase. Deseori se întâmplă cu noi oamenii la fel, găsim ceva uscat, acolo unde căutam binecuvântări, ne întâlnim cu necazul, acolo unde ne așteptam să primim împlinire și profit. Omul nu este în stare să prezică împrejurările dureroase din viața lui. El nu își cunoaște vremea sa. Aceste necazuri pe neașteptate vin în viața lui.

El face alegerile, dar, cu toate acestea, se vede, că cele mai principale aspecte ale vieții sale, sunt influențate de evenimente și împrejurări imprevizibile, pe care cu niciun chip nu le poate influența. Omul – ființă vulnerabilă; viața lui senină, poate să se transforme în cenușă, sub influența unei schimbări neobișnuite ale soartei, revoluții politice neprevăzute, criză economică, boală mortală, sau un accident.

De aceea, înțelegând riscul vieții noastre umane, și faptul că “omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu”, să zicem împreună cu Eclesiastul: “eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de (au respect profund față de) Dumnezeu şi au frică de El.” (Eclesiastul 3:11b; 8:12).

- Îți mulțumesc, Doamne, pentru că ai grijă să-mi faci bine, indiferent de situațiile felurite, neprevăzute în viață! Fie ca respectul profund față de Tine, să nu mă părăsească, chiar și în zilele dificile, căci “Frica de Domnul este un izvor de viaţă, ea ne fereşte de cursele morţii” (Proverbe 14:27). În numele Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

“Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte” (Proverbe 19:20)


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 537
Opțiuni