DACĂ VĂ ÎNGRIJORAȚI CU PRIVIRE LA ACEEA, DACĂ SE VOR SCHIMBA ÎMPREJURĂRILE, SAU NU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Isus Hristos
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 11/10/2018
    12345678910 0/10 X

Aducându-și aminte de lacrimile lui Timotei, apostolul Pavel a scris aceasta: “Tu dar, copilul meu, întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus” (2 Timotei 2:1). Aceasta este o încurajare pentru fiecare dintre noi, în vremuri dificile și în slăbiciunile noastre. În harul Domnului, pe care Îl avem în Iisus Hristos, este o putere. Și acea putere al harului, pe care ne-a oferit-o, este suficientă pentru orice împrejurare, de care vom avea parte. Suficientă, “Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită”, - ne spune Domnul, când nouă ni se pare că nu este așa (2 Corinteni 12:9).

Însuși Hristos a experimentat acțiunea acestui har puternic, în timp ce locuia pe pământ. Când trebuia să sufere crucea, de trei ori s-a rugat, mâhnindu-se și cuprins de o întristare mare, cu cuvintele: “Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de Mine paharul acesta fără să-l beau, facă-se voia Ta!” (Matei 26:36-44). Când Se ruga astfel, “Atunci I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească” (Luca 22:43). În acel moment Iisus a primit putere, pentru a răbda suferințele ce urmau. În conformitate cu Scriptura, El a început să Se roage și mai fierbinte (Luca 22:44). Cu toate acestea Scriptura ne spune, că suferințele de care a avut parte, nu au dispărut.

Nu v-a uimit aceasta? Chiar, dacă a fost întărit de către Tatăl, printr-un Înger, totuși nu a scăpat de suferințe. E evident, l-a motivat, să Se roage și mai stăruitor. Puteți spune: “Aparent, Tatăl nu l-a izbăvit de suferințe”. Nu l-a izbăvit. Dar acea putere, pe care a primit-o Iisus din cer, L-a trecut prin toate suferințele. Ea l-a întărit pe Hristos, pe tot drumul, până la cruce, și mai departe, în slavă.

Toți cunoaștem, că Iisus – exemplul nostru. Și exemplul Lui, este motivul, din ce cauză nu trebuie să ne îngrijorăm, cu privire la aceea, dacă se vor schimba împrejurările, sau nu. Căci este important, să ne schimbăm noi înșine, să fim puternici în harul, pe care Îl avem în Iisus Hristos (2 Timotei 2:1). Căci doar atunci, Domnul Se va proslăvi, când vom spune: “Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

Vă doresc, prietenilor, în împrejurările voastre dificile: “Fie ca Dumnezeu să vă izbăvească! Acea putere, pe care a primit-o Iisus din cer, și cu care se împarte acum cu noi, să vă conducă prin toate suferințele și necazurile, de care aveți parte! Fie ca ea să vă întărească tot timpul, în calea voastră! Fie ca Dumnezeu să vă ajute în toate!”

Să ne rugăm așa: ‘Tată, recunosc, că foarte mult îmi doresc, să mă izbăvești, de la “PAHARUL MEU AL SUFERINȚELOR”’. Dar nu mă grăbesc să primesc izbăvirea, de la această încercare. Nu lupt cu împrejurările mele. Doresc să Te cunosc pe Tine și puterea Ta în criza mea. Nu voia mea, ci a Ta să se facă. În numele Lui Iisus Hristos, amin.’

Traducere: Repalov Veaceslav

Dacă dorim orice schimbare reală în viețile noastre, trebuie să începem de la noi înșine, ci nu de la împrejurări!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 570
Opțiuni