DACĂ LUPTAȚI CU PĂCATUL VOSTRU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/09/2018
    12345678910 0/10 X
“Şi iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa fariseului. A adus un vas de alabastru cu mir mirositor şi stătea înapoi lângă picioarele lui Isus şi plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei şi să le şteargă cu părul capului ei; le săruta mult şi le ungea cu mir…Apoi a zis femeii: „Iertate îţi sunt păcatele!”…Credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace.” (Luca, capitolul 7:37-50)

Acea femeie, stătea lângă picioarele Lui Iisus, și plângea. Lacrimile ei cădeau pe picioarele Lui, cu părul ei, I-a șters picioarele, și le săruta mult, și le ungea cu mir (ulei prețios parfumat). Ea a venit să se închine la picioarele Lui Iisus, mai înainte ca Iisus să-i ierte păcatele ei, cele multe.

Când fariseul, care l-a invitat pe Iisus, a văzut aceasta, s-a gândit: „Omul acesta, dacă ar fi un proroc, ar şti cine şi ce fel de femeie este cea care se atinge de El: că este o păcătoasă.” (Luca 7:39)

Dar Iisus este mai mult decât un prooroc. El știa totul, și nu i-a interzis, ci i-a apobat fapta.

De aceea, dacă luptați cu păcatul, dar nu se vede succesul... duceți-vă la picioarele Lui Iisus, cu un duh zdrobit, și închinați-vă Lui... și ascultați cum vă va spune: „Iertate îţi sunt păcatele! Credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace”. Primiți Harul! În orice caz, nu puteți nici să vă iertați pe sine însuși și nici să vă eliberați – aceasta o poate face doar Iisus.

Gândirea legalistă și de fariseu (ca la fariseul Simon, care l-a invitat pe Iisus în ospeție) nu poate înțelege aceasta, și nu era în stare să-și exprime respectul profund față de Iisus, pentru Cine este El, ca această femeie.

Mulți oameni vin la Iisus cu “rugăciunea păcătosului”, dar viața lor nu se schimbă... ei recunosc, că sunt păcătoși înaintea Domnului, dar NU ÎNȚELEG MĂREȚIA LUI IISUS. În mâinile lor nu sunt “vase de alabastru cu mir”… ei vin la Iisus, doar cu păcatele sale… dar acea femeie a venit la El cu închinare… ea L-a văzut ca Izbăvitorul ei, și i-a acordat onoare, înainte ca să fie eliberată de El.

- Doamne! Tu ești plin de har, pentru cei, care Te onorează și Te iubesc! Harul Tău ridică de pe genunchi pe cei, care și-au înțeles foarte bine, prin Lege starea lor păcătoasă, răzbunarea pentru ea, și nevoia mare pentru un Izbăvitor! Doar în Harul Tău, cel robit de păcate, obține iertarea generoasă pentru păcate, pace în inimă, și libertate! Te slăvesc pentru aceasta, și mă închin cu cinste la picioarele Tale, ca acel, care are o nevoie mare pentru mila, bunătatea și dragostea Ta! Pentru numele Tău, Iisus! Amin.


Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 474
Opțiuni