ADEVĂRUL DESPRE DUMNEZEU
Autor: Victor Dobrescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 19/02/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Adevărul despre Dumnezeu

Scurt Prologos

Atunci când suntem călăuziți să elaborăm un studiu biblic, nu se poate să nu descoperim mai târziu o sinergie (coordonare) între ceea ce ne descoperă Duhul Sfânt la fiecare dintre noi, când studiem Sfânta Scriptură, și ceea ce a descoperit deja Duhul Sfânt altor credincioși, care au trăit înainte de noi sau sunt contemporani cu noi.

Fiind același Duh, care ne iluminează gândirea în procesul studierii Sfintei Scripturi, El va descoperi fiecărei generații de credincioși aceleași adevăruri ale lui Dumnezeu consemnate în Biblie.

Însă, revelația divină fiind progresivă, Duhul Sfânt a descoperit, descoperă și va descoperi noi înțelesuri, noi mesaje ale  Cuvântului divin, celor care studiază sub îndrumarea Sa; fiindcă Dumnezeu înainte de întemeierea lumii a orânduit totul astfel încât, „la vremea sfârșitului... cunoștința va crește”.

******************************

La întrebarea, „Cine L-a creat pe Dumnezeu?” răspunsul este: „Nimeni. Dumnezeu nu a fost creat, El există dintotdeauna. Dumnezeu este o ființă spirituală neavând corp fizic.

Doar lucrurile care au un început – cum ar fi universul și lumea – ­ au nevoie de un creator. Dar, Dumnezeu nu a avut un început, prin urmare Dumnezeu nu a avut nevoie să fie creat.”

--------------------------------

În conformitate cu ce este scris în Biblie știm că  Există un singur Dumnezeu adevărat, dar în unitatea lui Dumnezeu există Trei Persoane, dar nu trei dumnezei: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Aceste Trei Persoane sunt coeterne [adică fără început și fără sfârșit], şi coegale [adică având aceleași atribute], una în substanţă, [adică una în „esenţa”lor], dar distincte ca inerenţă [adicăexistenţă necesară”].

Și tot din Biblie știm că Tatăl (Deuteronom 33:27) este Dumnezeu, Fiul este DumnezeuLogosul (Ioan 1:1-2) care s-a întrupat în Isus din Nazaret, Duhul Sfânt (Evrei 7:14) este Dumnezeu.

--------------------------------

Tot din cuvintele lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură  se înțelege că Dumnezeu-Fiul, întrupându-Se prin lucrarea Duhului Sfânt și puterea Celui Prea Înalt prin fecioara Maria în Isus din Nazaret, a devenit o unitate complexă indestructibilă (cf Evrei 13:8), O Persoană Teoantropică, adică, Dumnezeu DEPLIN și OM DEPLIN (conform Evanghelei după Ioan 8:40; 10:36).

Iar Unitatea și Distincția dintre Cele două naturi, Divină și Umană ale Domnului Isus Hristos, AU FOST DEFINITE în mod remarcabil de hotărârea celui de-al patrulea sinod ecumenic de la Calcedon, din anul 451:

-   Mărturisim pe Fiul Domn Isus Hristos:

-    Dumnezeu deplin     și -      Om deplin

-    recunoscut în două firi unite,

-    și chip neîmpărțit, nedespărțit, neamestecat și neschimbat,

-    deosebirea firilor nefiind desfințată din cauza unirii,

- ci fiecare din cele două firi păstrându-și însușirile ei și concurgând [adică, conlucrândîntr-o Persoană [Omul Isusși într-un Ipostas [Dumnezeu-Logosul].

--------------------------------

Din cuvintele lui Dumnezeu consemnate în Biblie se înțelege căAdevărul” nu este un concept abstract, ci este o Persoană, și acea Persoană este Domnul Isus Hristos. Și pentru a cunoaște Adevărul trebuie să intram în relație cu Isus Hristos prin intermediul Sfintei Scripturi.

A-L cunoște pe Domnul Isus Hristos înseamnă a cunoaște învățătura Domnului Isus Hristos, iar primul pas spre cunoașterea Lui este citirea Bibliei!

--------------------------------

Citirea și studierea Bibliei deschide mintea omului și o eliberează din întunericul generat de Legea păcatului și a morții, lege pe care o moștenim în zestrea noastră genetică de la Adam, după căderea sa în păcat.

Mintea omului care crede în Domnul Isus Hristos  este iluminată  de Duhul Sfânt când citește și studiază Biblia.   Doar în acest fel personalitatea omului este modelată după personalitatea Domnului  Isus Hristos, prin transformarea minții noastre. Adică, Hristos ia chip în noi prin schimbarea caracterului nostru după caracterul Său, iar Legea Duhului de viață în Hristos ne eliberează de legea păcatului și a morții care ne ținea captivi în împărăția Diavolului.

--------------------------------

Biblia afirmă că cel credincios este „în Hristos”. A fi în Hristos înseamnă a ne identifica total cu ființa, personalitatea și gândirea Domnului Isus Hristos și această identificare înseamnă mântuire, iar Hristos în noi înseamnă sfințire.

Aceasta dublă ipostază: noi în Hristos și Hristos în noi reprezintă siguranța indestructibilă că suntem pentru eternitate fiii și fiicele lui Dumnezeu.

--------------------------------

Concluzii esențiale

- Dumnezeu există dintotdeuna, El nu a fost creat, dar universul și lumea au fost create de către Dumnezeu care se manifestă în TREI PERSOANE, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

- Dumnezeu Fiul s-a întrupat în Isus din Nazaret în urmă cu peste două mii de ani. El a fost crucificat și a înviat, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

--------------------------------

Dobrescu Victor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 632
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni