STUDIU, ÎN VREMURI DE CORONAVIRUS 19, DIN IACOV 2:17, 20
Autor: Victor Dobrescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 28/03/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

STUDIU, ÎN VREMURI DE CORONAVIRUS 19, DIN IACOV 2:17,20

------------------------------------------------------------                                      

Scurt Prologos                       

Atunci când suntem călăuziți să elaborăm un studiu biblic, nu se poate să nu descoperim mai târziu o sinergie (coordonare) între ceea ce ne descoperă Duhul Sfânt la fiecare dintre noi, când studiem Sfânta Scriptură, și ceea ce a descoperit deja Duhul Sfânt altor credincioși, care au trăit înainte de noi sau sunt contemporani cu noi.

Fiind același Duh, care ne iluminează gândirea în procesul studierii Sfintei Scripturi, El va descoperi fiecărei generații de credincioși aceleași adevăruri ale lui Dumnezeu consemnate în Biblie.

Însă, revelația divină fiind progresivă, Duhul Sfânt a descoperit, descoperă și va descoperi noi înțelesuri, noi mesaje ale  Cuvântului divin, celor care studiază sub îndrumarea Sa; fiindcă Dumnezeu înainte de întemeierea lumii a orânduit totul astfel încât, „la vremea sfârșitului... . cunoștința va crește”.

------------------------------------------------------------

Iacov 2:17  Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăş.

Iacov 2:20  Vrei, deci, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zădarnică?

------------------------------------------------------------

În vremurile acestea de testare a credinței noastre, vă doresc tuturor, în  Numele Domnului Isus Hristos, sănătate și protecție divină permanentă!

-------------------------------

Sunt conștient că fiecare dintre dumneavoastră, treceți în această perioadă prin diverse încercări, dar noi, creștinii, ȘTIM că în Cuvântul lui Dumnezeu, în Romani 8:28, este scris că, „... toate lucrurile lucrează spre binele celor cel iubesc pe Dumnezeu... ”

Deși, ca familie, trecem printr-o situație grea am început să înțelegem cum toată această încercare lucrează spre binele nostru.

-----------------------------------------------------------

ACUM, doresc să scot în evidență faptul că, mai mult ca în oricare perioadă din viața mea, și poate și a dumneavoastră, are rezonanță în mintea mea versetele din Epistola apostolului Iacov din capitolul 2:

17 „... credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăş.”   

Și

20 „... credința fără fapte este zadarnică”

-------------------------------

ÎNTREBAREA ESTE:

- Despre care CREDINȚĂ A SCRIS apostolul Iacov, fratele DOMNULUI ISUS HRISTOS?

                               Răspunsul se află chiar în primul verset al capitolului 2:1

Fraţii mei, să nu ţineţi CREDINŢA în DOMNUL ISUS HRISTOS, DOMNUL SLAVEI, căutând la faţa omului.

-------------------------------

Deci, în tot capitolul doi apostolul Iacov vorbește despre CREDINŢA în DOMNUL ISUS HRISTOS, DOMNUL SLAVEI, prin care suntem mântuiți.

-------------------------------

Să reținem că suntem mântuiți prin credință, și nu prin fapte, așa cum este scris în Epistola apostolului Pavel către Efeseni 2:8-9

 „... prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. – Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.”

Însă, faptele noastre CONFIRMĂ oamenilor, dar mai ales fraților și surorilor noastre CĂ SUNTEM URMAȘII ADEVĂRAȚI ai Domnului Isus Hristos, Domnul Slavei.

---------------------------------------------

Ce implică, însă, din punct de vedere practic în aceste zile, avertismentul apostolului Iacov că „fără fapte credința [în DOMNUL ISUS HRISTOS, DOMNUL SLAVEI, ] este zadarnică?”

                              Sunt câteva aspecte care pot fi menționate

- În primul rând, ÎNTRUCÂT prin izolarea la domiciliu dispunem de mai mult timp, aceasta ESTE UN PRILEJ DE A EVALUA fiecare RELAȚIA noastră cu Dumnezeu, cu cei din familie, cu cei din familia extinsă și cu oamenii pe care-i cunoaștem.

Este timpul ca în familiile nostre SĂ NE SLUJIM UNII ALTORA!

PENTRU că „FĂRĂ FAPTE CREDINȚA [în DOMNUL ISUS HRISTOS, DOMNUL SLAVEI, ] este zadarnică pentru cei din familie!

---------------------------------------------

- În al doilea rând, ESTE un PRILEJ DE A MIJLOCI ÎN RUGĂCIUNE pentru cei din familiile noastre, pentru cei din Biserică, pentru vecinii noștrii și pentru toți oamenii aflați în suferință.

Membrii Bisericii din care fac parte au acceptat  ca în fiecare seară de la ora 21, uniți în Duh și adevăr, să venim ca Biserică, fiecare în casa sa, înaintea Domnului în rugăciune și împreună cu cei din casa noastră să ne rugăm Domnului pentru iertare, izbăvire, vindecare, protecție și mărturie în aceste zile, dar și pentru alte motive urgente care ne sunt comunicate.

Suntem îndemnați de apostolul IACOV în capitolul 5:16,

MĂRTURISIŢI-VĂ unii altora păcatele, şi RUGAŢI-VĂ unii pentru alţii, CA SĂ FIŢI VINDECAŢI. MARE PUTERE are rugăciunea fierbinte A CELUI NEPRIHĂNIT.

PENTRU că FĂRĂ RUGĂCIUNE CREDINȚA [în DOMNUL ISUS HRISTOS, DOMNUL SLAVEI, ] este zadarnică și pentru noi și pentru ceilalți!

---------------------------------------------

- În al treilea rând, DACĂ sănătatea permite și există încă posibilitatea de a circula ESTE TIMPUL să FACEM FAPTELE BUNE pe care LE-A PREGĂTIT DUMNEZEU pentru noi înainte de întemeierea lumii ca să umblăm în ele, într-o vreme ca acesta.

Apostolul Iacov avertizează: „4:17  Deci, cine ştie să facă bine şi nu face, săvârşeşte un păcat!”

PENTRU că FĂRĂ FAPTELE BUNE pregătite de Dumnezeu pentru vremurile acestea CREDINȚA noastră [în DOMNUL ISUS HRISTOS, DOMNUL SLAVEI, ] este zadarnică pentru cei cărora le-a destinat Dumnezeu să le facem!

                                             Altfel, VOM FI MÂNTUIȚI, dar CA PRIN FOC!

1 CORINTENI 3:13lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă: ZIUA DOMNULUI O VA FACE CUNOSCUT, CĂCI SE VA DESCOPERI ÎN FOC. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia. 14  Dacă lucrarea zidită de cineva pe temelia aceea, rămâne în picioare, el va primi o răsplată. 15  Dacă lucrarea lui va fi arsă, îşi va pierde răsplata. CÂT DESPRE EL, VA FI MÂNTUIT, DAR CA PRIN FOC.

-----------------------------------------------

Ajungând în acest punct doresc să subliniez faptul că Biserica din care fac parte (dar și Bisericile dumneavoastră din care faceți parte) mobilizată de frații prezbiteri, dovedește că este o BISERICĂ, nu numai, MĂRTURISITOARE, ci este și o BISERICĂ JERTFITOARE.

BISERICA MĂRTURISITOARE este cea care vestește oamenilor MÂNTUIREA prin jetfa Domnului Isus Hristos și-n aceste vremuri când Satana a cerut să cearnă omenirea ca grâul.

BISERICA JERTFITOARE este cea care ajută prin frații voluntari, pe cei care sunt în imposibilitate de a mai umbla și care au solicitat Bisericii să fie ajutați, mergând cu cumpărături la locuințele lor.

--------------------------------------------

În final două imperative din Sfânta Scriptură:

-------------------------------

2 CRONICI 7:14  DACĂ POPORUL MEU PESTE CARE ESTE CHEMAT NUMELE MEU SE VA SMERI, SE VA RUGA, şi VA CĂUTA Faţa Mea, şi SE VA ABATE de la căile lui rele, ÎL VOI ASCULTA din ceruri, ÎI VOI IERTA PĂCATUL, şi-I VOI TĂMĂDUI ŢARA.

-------------------------------

MARCU 11:22  Isus a luat cuvântul, şi le-a zis: „Aveţi credinţă în Dumnezeu! ---------- 24  De aceea vă spun că, ORICE LUCRU VEŢI CERE, când vă rugaţi, să CREDEŢI CĂ L-AŢI ŞI PRIMIT, şi-L VEŢI AVEA.

AMIN!

-------------------------------

Dobrescu Victor

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 649
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni