STUDIU, PE BAZA UNEI ÎNTREBĂRI, DIN EVREI 11:39-40
Autor: Victor Dobrescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 25/03/2020
    12345678910 0/10 X

STUDIU, PE BAZA UNEI ÎNTREBĂRI, DIN EVREI 11:39-40

------------------------------------------------------------

Scurt Prologos                       

Atunci când suntem călăuziți să elaborăm un studiu biblic, nu se poate să nu descoperim mai târziu o sinergie (coordonare) între ceea ce ne descoperă Duhul Sfânt la fiecare dintre noi, când studiem Sfânta Scriptură, și ceea ce a descoperit deja Duhul Sfânt altor credincioși, care au trăit înainte de noi sau sunt contemporani cu noi.

Fiind același Duh, care ne iluminează gândirea în procesul studierii Sfintei Scripturi, El va descoperi fiecărei generații de credincioși aceleași adevăruri ale lui Dumnezeu consemnate în Biblie.

Însă, revelația divină fiind progresivă, Duhul Sfânt a descoperit, descoperă și va descoperi noi înțelesuri, noi mesaje ale  Cuvântului divin, celor care studiază sub îndrumarea Sa; fiindcă Dumnezeu înainte de întemeierea lumii a orânduit totul astfel încât, „la vremea sfârșitului... . cunoștința va crește”.

------------------------------------------------------------

Pe un blog în data de „MARCH 22,2018 AT 7:24 PM” mi s-a adresat următoarea întrebare, însoțită de un comentariu justificativ.

Frate Victor D,

De ce credeți că de această ÎNTÂIE ÎNVIERE din Apoc. 20 vor avea parte și credincioșii din Vechiul Testament AȘA DE TÂRZIU, “DUPĂ șapte ani”, Necazul cel mare?

Multă vreme și eu mi-am asumat aceasta înțelegere. De vreo mai bine de cincisprezece ani mi-a atras atenția TEXTUL SCRIPTURII din Evr 11:39,40:

> Toţi aceştia, deşi au fost lăudaţi* pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese promis; Evr 11:40: pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva* mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la** desăvârşire fără noi. <

Nu sunt împotriva a ceea ce se spune de mari teologi moderni de la J. N. Darby si pana la … dvs, ………………………………, dar peste CE ESTE SCRIS nu putem trece.

Am înțeles că și în original este la fel cum am găsit în cele vreo zece traduceri în română.

„Toți aceștia …” = credincioșii din V. T." … ceva mai bun pentru noi …„= credincioșii din har/biserică;” … la desăvârșire …„= glorificarea prin Înviere sau schimbarea celor în viață, în trupurile acestea, la venirea Domnului. 1Cor. 15; 1Tes 4. ș. a.

Ce mi-a schimbat înțelegerea este acest „FĂRĂ noi!”

Simplu spus, ÎMPREUNA cu noi, cei din har/Biserica/Mireasa, ei, cei din V. T. fiind „Prietenii Mirelui”.

Mă tem ca tare i-am nedreptăți!

E doar o observare a TEXTULUI.

Daca Augustin, Luther, Calvin …, de aici am înțeles, au avut limite, scăpări, erori chiar, de ce Darby … și … noi N-am avea.

Cu Constanță prețuire în „Domnul nostru, al tuturor”,

Victor T

------------------------------------------------

De aici este din cele spuse de dvs. :

„CÂND ȘI CINE are parte de

ÎNTÂIA ÎNVIERE (προτος αναστασις) ÎN TRUP?

• La Răpirea Bisericii vor fi înviaţi credincioşii adormiţi în Hristos, iar cei vii vor fi glorificaţi, Ioan 14:1-3; 1Tesalonicieni 4:14-17; 1Corinteni 15:23,50-55.

• După şapte ani de la Răpirea Bisericii, după bătălia de la Armaghedon şi după legarea lui Satan, vor fi înviaţi credincioşii din Vechiul Testament şi toţi martirii din timpul Necazului cel Mare, Dan 12:2; Apocalipsa 20:4.”

**********************************************************

La ÎNTREBAREA dumneavostră:

„ – De ce credeți că de această ÎNTÂIE ÎNVIERE din Apoc. 20 vor avea parte și credincioșii din Vechiul Testament AȘA DE TÂRZIU, „DUPĂ șapte ani”, Necazul cel mare?”

---------------------------------------

RĂSPUNSUL este următorul:

Ținând cont de faptul că finalul capitolului 11:40-44 din cartea lui Daniel DESCRIE lupta de la Armaghedon, iar ÎNCEPUTUL capitolului 12 prezice, DUPĂ lupta de la Armaghedon, ÎNVIEREA (glorificarea) celor drepți din Israel, INCLUSIV a profetului Daniel, pentru a fi părtași Împărăției de o mie de ani pe pământ alături de Mesia, de Domnul Isus Hristos,

– am tras CONCLUZIA că expresia „FĂRĂ NOI”, din versetul 40 din Evrei 11, NU indică o SIMULTANEITATE a învierii celor drepți din Israel cu cei din Biserică, ci o PRIORITATE a Bisericii.

– PRIORITATEA este evidentă din TAINA pe care ne-a descoprit-o apostolul Pavel în 1 Corinteni 15 și în 1 Tesalonicieni 4 precizând că:

– LA RĂPIRE mai întâi vor învia [în trupuri glorificate] DOAR cei ADORMIȚI (morți) „în Hristos” [de la „nașterea” Bisericii la Cincizecime și până la momentul coborârii Domnul Isus Hristos din cer],

– iar CREDINCIOȘII CARE VOR FI ÎN VIAȚĂ vor fi glorificați și răpiți toți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpine pe Domnul Isus Hristos în văzduh.

---------------------------------------

DECI,

„Credincioșii Vechiului Testament vor fi înviați după bătălia de la Armaghedon şi după legarea lui Satan (Dan 12:2), pentru că expresia „în Hristos” se referă doar la credincioșii din epoca Bisericii”.

---------------------------------------

Dobrescu Victor

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 637
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni